Edward Riedl (M)

Fuskande sossar blir partiledare medan fuskande moderater får kicken

Just nu försöker sig socialdemokrater, fackliga socialdemokrater och socialdemokratiska ledare att moralisera över fusket i Stockholm. Visst är det allvarligt när interna maktkamper resulterar i ojusta metoder och överträdelser av de egna partiets regelverk för att skaffa sig fördelar. Jag har inte hört någon moderat som inte fördömer bevisat fusk – Bevisat inte bara påstått.

Det accepteras inte i moderaterna och när fusk kunde konstateras fick det också till följd att enskilda kandidater fick kliva av. Men det är lika viktigt att komma ihåg att allt påstått fusk inte är fusk utan ibland istället är uttryck för missnöje över sin egen placering i partiernas rangordning på olika listor. Falska fuskanklagelser utan belägg är bara en annan form av fusk som på samma sätt syftar till att ta sig fram med otillbörliga metoder. Läs mer på min tidigare blogg i samma ämne.

Några sossar skriver till och med att de nu slipper höra om det fuskande och myglande som Mona Sahlin gjort genom åren. Då är det viktigt för läsaren att faktiskt se skillnaden mellan våra partier. Moderater som fuskar får sparken – Fuskande sossar blir tydligen partiledare. Det är skillnaden.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

12 kommentarer

 1. Alejandro Caviedes

  ”Moderater som fuskar får sparken”.. du menar som Tobias Billström, migrationsminister som inte betalade tv-avgift på 10 år och som fortfarande sitter kvar som minister, fast hans kolleger Stegö Chilo och Borelius fick avgå efter att de erkänt att de inte heller betalat? Eller gäller den regeln bara kvinnor?

 2. Edward Riedl

  Svar till Alejandro Caviedes (2010-02-22 12:19)
  De personer som fuskat i mitt parti fick lämna medan Mona Sahlin är er partiledare. Det är skillnaden jag beskrev när ni sossar nu gottat er i fusket som uppdagades i mitt parti i Stockholm.

 3. Toblerone

  Du menar att köpa en Toblerone för 20 kronor (och betala för den senare) är lika allvarligt som att fuska med röster i ett provval?

 4. Wotan

  Och ni har en finansminister som höll sig med illegal barnflicka, samt som sagt en migrationsminister som medvetet struntade i tv-avgiften. Vissa får sitta kvar, vissa får avgå, oavsett parti. Det finns inget belägg för din rubrik.

 5. Linda Svensson

  Mona Salin har gjort mer än handlat Toblerone på skattebetalarnas bekostnad! Mycket mer… där ligger många moderatfuskare i lä…

 6. lf

  varför håller du igång debatten på denna låga nivå.Du som är en blivande riksdagsman bör väl kunna höja ribban.Inom alla nivåer i samhället fuskas det,men att bedriva en häxjakt i decennier för nån chokladkaka,det är lågt.

 7. Edward Riedl

  Svar till Toblerone (2010-02-23 08:17)
  Det var betydligt mer handlat på kortet än en liten chokladkaka. Och det är dessutom inte det enda som hon varit skyldig till.

 8. Edward Riedl

  Svar till lf (2010-02-23 17:16)
  Tyvärr måste valrörelsen tydligen hållas på denna nivå då socialdemokratiska riksdagsledmöter för debatten här. De kan inte få stå oemotsagda. Dessutom handlar inte Mona Sahlins alla snedsteg om någon ynka chokladkaka.

 9. Wotan

  ”Om inte mitt minne sviker mig helt har Mona Sahlin gjort även detta.”

  Och? Har jag förnekat att hon har fuskat? Läs gärna min kommentar innan du bemöter den. Ingen är utan skuld, och din rubrik stämmer inte för fem öre.

 10. Emil Säfvenberg

  Till hösten är det val. Det står mellan höger- och vänsteralliansen. Samtliga partier tävlar om väljarnas röster och konkurrensen är hård. Emellanåt drabbas partierna av motgångar och då händer det ibland att partimedlemmar drabbas av rädsla och tar något helt ur luften för att försvara sig. Jag får gratulera moderaterna som enligt rubriken inte har någon fuskare anställd längre. Jag ska med spänning följa utvecklingen av bråket om chokladkakan som började för femton år sedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.