Edward Riedl (M)

Höga elpriser när kärnkraften är nere

När vi har kärnkraftsreaktorer som renoveras och vinterkylan slagit ett järngrepp om nordeuropa blir priset per kilowattimme hög. Spotpriset har toppat kring 14 kronor och dagssnittpriset varit nästan en femma per kilowattimme.

Det kommer att svida i börsen för många husägare när priserna varit så höga. Vintern visar att det långsiktiga behovet av billig och driftssäker kärnkraft är nödvändigt. Dessutom vill de röd-gröna fortsätta stänga ner kärnkraften om de kommer till makten i höstens val. Då är vinterns elpriser bara en försmak på vilka elpriser vi kan förvänta oss.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Leif

    En som inte är färgad av dom röda eller brun/blåa skulle nog säga att elpriserna är ett resultat av en marknad som inte fungerar.

    Du hade nog gjort en bra propagandaminister på den gamla tiden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.