Edward Riedl (M)

Iranska regimens förtryck av den egna befolkningen

Regimen i Iran tillåter nu inte en kvinnlig forskare att resa till Sverige då hon inte är gift och då kan tänkas hoppa av. Rädslan för att den egna befolkningen vill fly från landet är inte unik utan vanlig i diktaturer och andra förtryckarregimer genom historien.

Ny del: Jag låter min orginaltext stå kvar oförändrat så förståelsen av kommentarerna inte skall försvinna. Som flera kommentarer noterat läste jag för hastigt. Tyvärr var det svenska tjänstemän på ambassaden i Teheran som ska ha använt argumentet att hon var ogift och därigenom kunde tänkas hoppa av. Som svensk skäms jag över ett sådant förhållningssätt och kommer att i framtiden göra allt jag kan för att förändra detta. Men inget i detta får mig att ändra inställning till förtryckarregimen i Iran som dagligen begår övergrepp mot den egna befolkningen.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

20 kommentarer

 1. Rent vatten mänsklig rättighet i Sverige?

  Generalförsamlingen, FN:s centrala organ för rådslag och beslut, slog på onsdagen fast att tillgång till rent vatten och sanitär utrustning är en grundläggande mänsklig rättighet. Resolutionen antogs av 122 nationer och ingen var emot. Däremot lade 41 länder ned sina röster, däribland Sverige.
  17.30

 2. mojo

  Läser du alltid lika slarvigt Riedl? Det är den svenska regimen som står för förtrycket i det här fallet, inte den iranska. Det är alltså inte Iran som är rädda för att hon ska fly, utan tvärtom Sverige som är rädda att hon ska stanna. Lär dig läsa innan du skriver nästa blogginlägg.

  Tack på förhand,

  Mojo.

 3. Samuel

  Eh, du har nog missförsått allt. Det är SVENSKA myndigheter som satt stopp för att forskaren ska komma hit.

 4. Rent vatten mänsklig rättighet i Sverige?

  Generalförsamlingen, FN:s centrala organ för rådslag och beslut, slog på onsdagen fast att tillgång till rent vatten och sanitär utrustning är en grundläggande mänsklig rättighet. Resolutionen antogs av 122 nationer och ingen var emot. Däremot lade 41 länder ned sina röster, däribland Sverige.
  Varför lade Sverige (Carl Bildt) ned sin röst Edward?

 5. Norrland blöder

  Norrland blöder under Alliansens styre och en näringsminister som sviker oss norrlänningar är toppen av isberget Alliansen. Vi måste sätta ned foten nu, norrlänningar!

 6. Kalle

  Hmmm…. Den iranska regimen VILL att hon åker, den SVENSKA vill det INTE! Detta visar precis hur alliansen slår i från sig och vägrar se sina egna fel! (Det är de som har makten och de som har ansvaret för ALLA felaktiga lagar och förordningar de valt att INTE ändra på under sina fem år vid makten).

 7. Edward Riedl

  Svar till mojo (2010-08-01 18:29)
  Jag läste nog precis som du skriver slarvigt denna gång. Ingen är ofelbar. Däremot kan vi välja att bemöta våra medmänniskor med respekt eller inte. Jag väljar att bemöta dem med respekt. Hur gör du?

 8. Edward Riedl

  Svar till Norrland blöder (2010-08-01 21:08)
  En kommentar utan sakligt innehåll. På vilket sätt blöder Norrland? Hur har ni tänkt att stoppa blödningen? Med kilometerskatter och högre bränslepriser så att företag och människor måste flytta?

 9. M avvecklar Norrland!

  Norrland, är en vit fläck på modraternas karta.
  Den norrländska landsbygden och glesbygden har farit mycket illa de senaste åren med M vid spakarna. Post, bank, polis, skolor, brandkår och affärer har lagts ner och kollektivtrafiken har försämrats. Föreningslivet har dött ut då kommunerna tagit bort sina anslag. Höga energiavgifter i ett bistert klimat. Äldre med trygghetslarm drabbas när telestationer läggs ner. Vägstandarden sänks för att omöjliggöra tunga transporter. Har vi mesiga norrlänningar tappat synskärpan också? Ska vi nedrusta Norrland ger du M din röst!

 10. M avvecklar Norrland!

  Del 2
  Problemlösning; S vill skapa jobb till den stora gruppen arbetslösa ungdomar, Europas fjärde högsta arbetslöshet. Amerikanarna ligger i Luleå och bombar sönder svenskt territorium i Norrland. Riva asfalt och bomba sönder svensk mark och plocka bort trygghetslarm och dra in polis det kan svenskarna roa sig med i Danderyd tycker jag.

 11. Edward Riedl

  Svar till M avvecklar Norrland! (2010-08-02 11:59)
  Trixande med siffror när ungdomsarbetslösheten i själva verket var lika hög när s styrde för fyra år sedan i global högkonjunktur. Tack och lov genomskådas den här typen av svartmålning av de flesta väljarna. Inte ens soccialdemokraternas egna väljare vill ha Mona som statsminister.

 12. M avvecklar Norrland!

  Varför lägger amerikanarna just nu ut bombmattor i Norrbotten i riket Sverige?

  Kalla explosiva stålkrevader som river upp kratrar i svensk mark i Norrland är helt vansinnigt felanvända pengar.

  Håller du med mig Edward?

 13. Edward Riedl

  Svar till M avvecklar Norrland! (2010-08-02 15:36)
  Nej, jag håller inte med dig.

  Först och främst får vi pengar av USA då de tränar i Sverige vilket jag anser är bra. Dessutom tycker jag också att det är bra att de över precisionsbombning för att minska civila skador i kris och krigsområden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.