Edward Riedl (M)

LO-facket gör bort sig

Artisten Linda Bengtzing var bokad för att uppträda för LO på deras familjedag i Gävle. Men eftersom hon uppträtt för centerpartister och var inbokad hos dem var hon inte längre välkommen att uppträda för LO. Linda är givetvis väldigt besviken på hur LO hanterat det hela eftersom hon uppträder för alla oavsett vilket parti de tillhör. Hon blev så arg att hon skrev en debattartikel. Roligast av allt var att hon gillar moderaterna och Fredrik Reinfeldt mest även om det i sammanhanget är rätt oväsentligt.

Läs Linda Bengtzings artikel om hennes besvikelse mot LO.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

11 kommentarer

 1. Conny Forsström

  Skulle Svenskt Näringsliv eller Moderaterna låta ett socialistiskt band spela på deras sammankomst? Troligen inte. Inte för att ett socialistiskt band skulle VILJA spela där men för diskussionens skull…

 2. RWR

  Men snälla! Vi pratar om Linda Bengtzing henne kan man väl knappast kalla politisk artist.

  LO gör bort sig och framstår mer och mer som en betong koloss på lerfötter! Hoppas det gynnar dom som arbetar för ett politiskt oberoende fackförbund!

 3. Conny Forsström

  Nej, Linda Bengtzing är antagligen ingen politisk artist. Men faktum kvarstår att LO, precis som moderaterna eller Svenskt Näringsliv (observera att jag nämner de två sistnämnda i samma mening) själva har rätt att välja eller avstå från artister.

 4. RWR

  Javisst Conny, om jag som pappa i familjen gillar dragspel tillsammans med min fru och vår dotter så kan vi välja att aldrig besöka en hårdrockskonsert. Vår son dock som har nitar och läder han får vackert följa med till dalarna och lyssna på ”Sko-Ingvar” i ’ljugarvalsen’ så de så!

 5. Edward Riedl

  Svar till Conny Forsström (2010-08-17 18:41)
  Så om en artist röstar på något annat parti än socialdemokraterna är de inte välkomna att spela för er? Hur inskränkta är ni egentligen? Jag lyssnar på musik oavsett vilken politisk uppfattning de har (Linda sjunger väl inte direkt politiska kampsånger), jag ser filmer och läser böcker även om det finns författare, skådisar eller andra som är vänster. Min favoritkomiker Schyffert är socialdemokrat. Ni tar bara priset.

 6. JonasE

  Jag som trodde att du stod för valfrihet!!, och det skall väl även gälla LO:s val av artister!!…gäller bara valfrihet när man gör ”rätt” val!!….eller??.

 7. Johan

  Nu var det väl ändå så att Linda Bengtzing åkt på valturné med Centerpartiet, och då ingår hon i valarbetet. På så vis är hon i denna stund en politisk artist. Även om hon inte sjunger politiska sånger. Moderaterna har väl inte precis bokat varken Moneybrother eller Marit Bergman under sommaren?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.