Edward Riedl (M)

Skattechock kan bli verklighet med de röd-gröna

Sverige riskerar en skattechock för vanligt folk om de röd-gröna vinner valet. Vänsterpartiet kan enligt Ohly tänka sig att minska skillnaden mellan pensonärer och yrkesarbetande genom att höja skatten för löntagarna. Det kan vara värt för vanligt folk att tänka på. En sjuksköterska har med alliansen idag 1700 kronor mer kvar i plånboken varje månad när skatten är betald.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

16 kommentarer

 1. JonasE

  OM det var något som framgick med tydlighet i ekonomidebatten så var det just att den sjuksköterskan som du nämner visserligen skulle få höjd skatt, men kompenseras mer än väl av den sänka a-kasseavgiften.
  Det visar sig att det är som de Röd-Gröna säger: det blir höginkosttagre som kommer att få betala mer i skatt.

 2. Ynkligt Edward R

  Ånyo belamrar Du för att de rika och besuttna får betala lite mera i skatt. Fastighetsskatten skulle höjas för 1% av fastighetsägarna. Menar Du att detta är en skattechock för svenska folket? När det gäller sjuksköterskan så håller jag helt med Jonas E. Det mest skrämmande är om sådana som Du Edward R skulle väljas in i riksdagen, som verkar vara så dåligt insatt i skattefrågor. Då är det bättre att Ulf Grape blir invald.

 3. hans

  Här ser vi tydligt hur moderaterna värderar dom som har byggt upp vårt land. Riedel gottgör sig över sin sjuksköterska och kritiserar dom som vill få till stånd en lika beskattning även för pensionärerna även fast pensionerna har räknats om med påföljd att pensionen i verkligheten har sänkts. Moderaterna är i alla fall inget parti för en pensionär.

 4. Lars Gidlöf

  jag har inga siffror att ta till som du,men kan du redovisa dessa 1700:- mer per månad?

  Sen undrar jag, varför ska det bli mer lönsamt att jobba? För att vi ska kunna jobba mer övertid eller?

  Vi ska ju nu helst jobba till 67 års ålder,Ni verkar nu vilja 69 års ålder?

  Är detta ett bättre liv tycker du? Pensionsåldern är 65, nej,helst 4 år till, när ska människan sluta vara en maskin?

 5. Wotan

  Men kör du fortfarande på med skrämselpropagandan?

  Minns du Edward, att du hela våren försökte nöta in ”sanningen” om att ifall de rödgröna kommer till makten blir det en ”chockhöjning av skatten för vårdbiträden”? Jag sa gång på gång att nej, det är helt taget ur luften. Det räcker med att sätta en sluttande kurva och ett tak för jobbskatteavdraget. Du vägrade tro på det, men precis så blev det. Dags att lugna ner skrämseltaktiken nu då?

  Att (V) gärna skulle höja skatten lite är inget som – om det mot förmodan skulle gå igenom – kommer att bli någon chockhöjning för arbetarklassen heller.

 6. Aldrig mer vänsterstyre!

  Ja, detta med skatterna är verkligen intressant! Lars Ohly vill höja inkomstskatterna även för låginkomsttagare, hur blir det egentligen? Mona Sahlin som under hela mandatperioden klagat på regeringens jobbskatteavdrag säger nu helt plötsligt: ja, låt oss ha kvar jobbskatteavdraget, men sänk även för pensionärerna! Märkligt att detta aldrig var möjligt före sommaren 2009 och 50 år bakåt med socialdemokratiskt styre! Då var det bara tal om att höja skatterna och dessutom fiaskot med ATP som blev för dyrt och var felkonstruerat.

 7. Edward Riedl

  Svar till JonasE (2010-08-26 11:15)
  Vi vet bara vad de röd-gröna föreslår för 2011. Deras kritik av våra skattesänkningar kan bara tolkas som ett bevis på att de, fast de inte riktigt vågar säga det, vill chockhöja skatten för vanligt folk. Kom ihåg att en sjuksköterska har 1700 kronor mer kvar i plånboken när skatten är betald sedan vi tog över efter (S). Hur mycket vill de långsiktigt ta tillbaka?

 8. Edward Riedl

  Svar till Ynkligt Edward R (2010-08-26 11:38)
  En vanlig sjuksköterska har 1700 kronor mer kvar i plånboken varje månad när skatten är betald sedan vi tog över för fyra år sedan. De röd-grönas retorik handlar om de skattesänkningar vi gjort vilket gör att vanligt folk (rika i de röd-grönas språkbruk) kommer att bli förlorarna i slutändan. Sedan är jag rätt säker på att även Grape gillar jobbskatteavdraget. Men gillar du han bättre så får du väl rösta på honom. Så fungerar personvalet.

 9. Edward Riedl

  Svar till hans (2010-08-26 11:57)
  Du missar grundpoängen. pensionärerna har fått lägre skatt med oss. Att sedan löntagarna fått det ännu bättre kan väl knappast ha skadat pensionärerna. De flesta pensionärer jag möter unnar sina barn och barnbarn jobbskatteavdraget och de ser även fördelen med att fler jobbar vilket stärker nivån i pensionssystemet.

 10. Edward Riedl

  Svar till Lars Gidlöf (2010-08-26 12:55)
  En, två, tre, fyra… Eller hur menar du? 1700 kronor mer kvar i plånboken varje månad när skatten är betald.

  Sedan är det socialdemokraterna som hårdast drivit högre pensionsålder. Vi har möjliggjort för den som vill att arbeta längre. Däremot tror jag sossarna i grunden är rätt ute med att få människor att jobba längre när det är möjligt.

 11. Edward Riedl

  Svar till Wotan (2010-08-26 13:35)
  Vi har sänkt skatten för en vanlig sjuksköterska med 1700 kronor i månaden. De röd-gröna har varit emot varenda steg i jobbskatteavdraget och i retoriken talas bara om återställare till det som varit och att alla våra skattesänkningar är fel. Om de röd-gröna då tänker höja tillbaka skatten är min gissning att skattechock är ett lämligt ord när de plockar av en sjuksköterska 1700 kronor varje månad.

 12. Edward Riedl

  Svar till Jörgen (2010-08-26 15:24)
  Jag glömde att (S) kan trycka egna pengar i källaren på regeringskasliet. En eloge till Ohly som åtminstone vågar berätta vilken poltitik de tänker driva.

 13. Lars Gidlöf

  1700:- mer i månaden,ok,då är bilförsäkringshöjningen inräknad?A-kasseavgiftens höjning inräknad ? Eller?

 14. Wotan

  ”Om de röd-gröna då tänker höja tillbaka skatten är min gissning att skattechock är ett lämligt ord när de plockar av en sjuksköterska 1700 kronor varje månad.”

  Men de tänker de ju inte göra!! Herregud, du kan inte hitta på helt själv vad de rödgröna ska göra, och bestrida det. Det finns ingen bland de rödgröna som ens varit i närheten av att påstå att de ska återställa skatten helt. Den senaste delen av jobbskatteavdraget kan ryka, men vägs upp av minskad fack-/a-kasse-avgift.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.