Edward Riedl (M)

Svag demokratisk förankring hos vänstern

Igår anordnades en olaglig demonstration mot högerregeringen och sverigedemokraterna på torget i Umeå. Där fanns både människor med anknytning till socialdemokraterna och vänsterpartiet och andra delar av vänsterrörelsen. Det är tyvärr dessa krafter som varit med och bidragit till SD:s framgångar. När vänsterrörelsen inte kan skilja alliansen och främlingsfientligheten åt, medvetet eller omedvetet, så hjälper de främlingsfientligheten att komma in i finrummen. Vänsterrörelsen låga respekt för demokratins grundprinciper har gjort att SD kommit ut i media hela valrörelsen utan att behöva svara på vilken poliitik de har. Oavsett om det handlar om förstörda valdebatter eller torgmöten så får de främlingsfientliga god draghjälp av just vänsterrörelsen.

Det är nog dags för svensk vänster att göra upp med sin ibland grumliga syn på demokratin. Annars kommer de att hjälpa SD att vara kvar i de politiska finrummen. Jag skäms å era vägnar när ni klumpar ihop alliansen, som fått svenska folkets förtroende att regera Sverige, med främlingsfientliga Sverigedemokraterna.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

12 kommentarer

  1. Bagdad Bob

    Grattis till jobbet som propagandaminister. Kan omöjligt finnas någon som passar för jobbet som du. Som vanligt när det gäller dig och borgare så är inget någonsin erat fel. SD har exploderat i popularitet under eran regering och det är nu oppositionens fel? Väntar med spänning vilket fel ni kommer att skylla på Olof Palme eller någon annan dinosaurie inom svensk politik

  2. John

    Många rätt där. Vänstersidans ständiga påhopp på SD och förhindrande av deras möte etc har gjort att de har fått många sympatiröster. Dock så får samtliga partier ta på sig att de kommit in då de inte tagit debatten med dem och på det viset visat att de inte är ett parti att lita på utan istället så har det bara snackats skit om dem, från partierna och från media. Det har enbart hjälpt dem…

  3. Johan Karlsson

    Ja Ohly visade iaf sitt rätta ansikte under valvakan. Röstar inte folket ”rätt” kan man alltid ta till våld, hot och trakasserier, i sann socialistisk anda. Märkligt att detta tycks ha gått media helt förbi. Säga vad man vill om (SD) men de respekterar iaf våra demokratiska spelregler, vilket uppenbarligen inte V(PK) gör.

  4. Lennart

    Snacka om att ägna sig åt svepande generaliseringar, det är du verkligen bra på…

    Enligt ditt sätt att se är det alltid någon annans fel, när något går på tok – och alltid moderaternas förtjänst när något går bra.

    Det är tydligen sossarnas fel att SD kommer in i riksdagen. Och om det inte är sossarnas fel så är det i alla fall vänsterrörelsens fel. När (som jag tror) MP tackar nej till Reinfeldts valnattsinvit är det naturligtvis MP som inte tar sitt ansvar? Eller…

  5. AC

    Att Sveridemokraterna gör framsteg beror nog främst på följande:

    – ökade klyftor i samhället till följd av en borgerlig regering.

    Eller hur var det? ”Tillsammans”?

  6. Mikael "MMN-o" Nordfeldth

    Helt rätt att de barnsliga metoderna att förhindra t.ex. torgmöten etc. definitivt hjälpt Sverigedemokraterna.

    Däremot är inte Alliansen utan skuld, då även från det hållet har man gått och sagt att ett samarbete inte är tänkbart. Detta har om något, från båda blocken, orsakat en stor stödröstning för SD som dels tryckts ner men även ”behövt rösterna” om de ska göra någon skillnad. Oavsett vad den skillnaden är.

    Det folk vill göra genom SD är dock, vilket har lyckats, att skrämma riksdagspartierna: Det finns andra på spelplanen. Er makt är inte ofråntagbar. Och det är nyttig demokrati.

  7. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2010-09-21 11:15)
    På min blogg kan du läsa om mina tankar och synpunkter. Jag menar att vänstern bär ett stort ansvar som jag inte tror de själva ser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.