Edward Riedl (M)

Nu börjar arbetet

Valrörelsen var lång och intensiv. Men det är nu när väljarna sagt sitt som det verkliga arbetet börjar. Jag har mentalt ställt om mig på att börja pendla till Stockholm för att göra mitt jobb som riksdagsledamot för Västerbotten. Det känns riktigt skönt med ett tydligt mandat från väljarna i ryggen. Jag kommer att fortsätta jobba hårt för Västerbotten, vara tillgänglig för både media och medborgare samt vara närvarande i länet.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

14 kommentarer

  1. Misstro

    Framgångarna i årets val leder till att Sverigedemokraterna får fler nämndemän i domstolarna.

    I Skåne ökar man från 80 till 120.

    Muslimer som ska dömas av Sverigedemokrater kan väl leda till misstro mot rättsväsendet, eller hur Edward?

  2. Lennart

    Nu börjar jobbet… jag hoppas du jobbat innan du blev riksdagsman också 🙂

    För övrigt tycker jag det var en intressant – och oroväckande – kommentar från ”Misstro” här nedan.

    Själv har jag aldrig förstått tankarna på att försöka få bort SD ur utskotten, och ändå behålla KD och V som ju hade sämre valresultat.
    – Har man tagit fan i båten, får man försöka ro den i land…

  3. Edward Riedl

    Svar till Misstro (2010-09-22 20:46)
    Så fungerar en demokrati. Människor röstar fram det samhälle de vill ha. Men jag delar din oro över hur domstolarna ska kunna döma rättvist med främlingsfientliga som nämndemän. Därför har jag uppmanat väljare att inte rösta på SD.

  4. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-09-22 21:55)
    Jag tillhör en av cirka 10 moderater som av alla 107 valda moderata riksdagsledamöter är personvald. Det är ett tydligt mandat av väljarna för att göra ett bra jobb i riksdagen.

  5. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2010-09-23 07:13)
    Jag själv tycker nog att jag jobbat rätt hårt innan också…:)

    I övrigt delar jag er oro för SD. Jag tror även precis som dig att det är fel att stänga ute SD från utskotten även om mitt eget parti funderar över sådant.

  6. Isak

    Hur kan en inkryssad moderat vara mer legitim än en som inte har några kryss? Och hur kan en sån per automatik
    göra ett bättre jobb? Och i fajten med SD innan valet så
    var det inte många moderater som ödslade onödigt krut,
    inte Herr Riedl i allafall.

  7. Mr Cool

    Edward, inledningsvis måste jag säga att jag är imponerad över din och kollegornas arbetsinsats i samband med valet som nästan blev en fullträff.

    Men nu börjar allvaret och pendlandet till Stockholm säger du. Såsom lekman undrar jag varför ni politiker måste åka till Stockholm för att (grovt förenklat) trycka på en knapp då man med koddosa eller liknande kan verifiera och skicka iväg stora belopp från sitt bankkonto. Tekniken att medelst en PC delta i en s.k videokonferans har funnits i åratal. Att sen så många som 360 måste sitta där och trycka när man ändå följer partipiskan är märkligt.

  8. Edward Riedl

    Svar till Isak (2010-09-23 10:00)
    Självklart är alla lika legitima. Men den som har många kryss för sitt namn och också blir inkryssad har ett starkt mandat från sin valkrets. Många röstar bara på det parti de bäst tycker om.

    Jag anser nog till skillnad från dig att jag skrev om SD innan valet. Däremot är Västerbotten deras svagaste fäste vilket innebar att de inte varit representerade under valrörelsen så jag mött dem.

  9. Edward Riedl

    Svar till Mr Cool (2010-09-23 10:09)
    Först stort tack!

    Om riksdagsjobbet bara var att trycka på en knapp så behvödes inga resor till sthlm. Däremot så görs mycket av politikutformningen i utskott och i partigruppsarbete. Riksdagsledamöter är med och formar förslag och gör betydligt mer än att inväntar färdiga förslag som de röstar ja eller nej till. Sedan kan man tycka att349 ledamöter är för mycket – Tyvärr visar det här valet att det kanske är för lite för att folkviljan ska få genomslag. Vi får nu troligen en situation där majoriteten av folket röstade på alliansen utan att vi får majoritet i kammaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.