Edward Riedl (M)

Socialdemokraterna vill ha SD i utskotten

Socialdemokraterna har nu via sin gruppledare i riksdagen tydliggjort att de vill ha SD i utskotten. Statsminister Fredrik Reinfeldt har öppnat upp för att minska platserna i utskotten för att hålla SD borta från det politiska arbetet som görs där. Personligen vill jag inte att SD får inflytande i det politiska arbetet – Men samtidigt är jag mycket tveksam till att stänga dem ute när de fått sitt mandat demokratiskt från väljarna. Mest orolig är jag dock för att de röd-gröna snart kommer att börja göra upp med SD för att fälla regeringens förslag.

Läs mer här och här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

7 kommentarer

  1. Lena

    Hej. Jag är själv moderat men är besviken på Reindfeldt. Jag anser att vi ska värna om demokratin och ha respekt inte bara för den utan också för alla som röstade på SD.

    Demokratin står i grundlagen och riksdagen ska styra folkets vilja så jag är helt emot att minska platserna.

  2. RWR

    Man ska absolut inta en demokratisk hållning allt annat är kontraproduktivt. SD har röstats in i riksdagen på demokratisk väg.

    Du ska nog inte oroa dig för dom Röd/Gröna skulle tro att det bara är en tidsfråga innan det samarbetet läggs ned.

    Ett samarbete med MP känns lockande det finns många liberaler inom partiet men jag är orolig över energipolitiken! Kan man inte göra upp med Sossarna och ge dom tex sjukförsäkringen som ett område att jobba med? Dom kan ju knappast tacka nej till ett sånt erbjudande:)

  3. Lennart

    Lars Werner, den gamle VPK-ledaren, talade klartext i radion igår.
    – Att sitta i riksdagen är ett jobb. I det jobbet ingår det också att sitta i utskott och där göra sitt jobb. Riksdagsledamöterna har samma lön, därför ska de också jobba lika mycket, tyckte Werner.

  4. Helén Pettersson

    Det behöver du inte oroa dig för, och det vet du. Vi har aldrig svävat på målet där.
    Du säger ju själv att du inte tror det är klokt med att isolera dem. Vad är det då som är problemet? Jag tror att vi skulle göra dem en tjänst om vi lät dem glida undan allt det politiska arbetet, och alla de politiska debatterna. Nu får de ta lite ansvar, och visa sina väljare om de kan hantera det. Så kul är det inte att sitta som ensam partirepresentant i ett utskott i fyra år.

  5. Ante

    Det är bättre dom är med i utskotten trots allt. Det kanske tom bli så att SD vill visa sig extra seriösa och inte ställer till en massa problem. SD speglar också ett missnöje inte bara rasism.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.