Edward Riedl (M)

Ny gruppledare i landstinget vald

Idag konstituerade sig den nya moderata landstingsgruppen. Det var mitt sista möte som gruppledare i landstinget. Även om jag ser fram emot nya utmaningar i riksdagen så kändes det vemodigt att för sista gången leda landstingsgruppens arbete. Nicklas Sandström valdes som ny gruppledare och Liv Granbom kommer som vice gruppledare att hjälpa honom i arbetet. Det är en bra grupp med blandning i ålder och erfarenheter som jag är övertygad om kommer att göra ett mycket bra jobb framöver.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

8 kommentarer

 1. Alejandro Caviedes

  Grattis, Edward! Du lyckades lura hela väljarkåren att tro att en röst på moderaterna i landstinget var en röst på Liv Granbom som gruppledare. Flera ggr dementerade du uppgiften att Niklas Sandström skulle bli gruppledare när du konfronterades av media, och så direkt efter valet kommer du med en övveraskning till väljarna: Niklas blir visst gruppledare. Du, Liv och Niklas känner er säkert stolta.

  svtplay.se/v/2170688/moderaterna_lanserar_ny_gruppledare

 2. Edward Riedl

  Svar till Alejandro Caviedes (2010-10-01 05:17)
  Liv har hela tiden stått till förfogande vilket också var det jag meddelade innan valet. Jag var lika tydlig med det faktum att den nya gruppledaren väljs av den nya gruppen och att Liv meddelat att hon både kunde tänka sig att leda en sådan grupp eller stötta någon annan som vice gruppledare. Sedan har vi interndemokrati i vårt parti, vilket jag trodde att även ni hade, där valet görs av den befintliga gruppen efter valet. Att stå först på en av flera listor är inte synonymt med att bli gruppledare. Allt detta vet nog även du är min gissning.

 3. Alejandro Caviedes

  Nej, Edward! Liv Granbom sa klart och tydligt att hon INTE ville bli gruppledare, men sen gick du ut i media och dementerade det, när du sa att hon stod till förfogande för att bli gruppledare. Du kan i efterhand påstå vad du vill, men det hela finns på film:
  svtplay.se/v/2170688/moderaterna_lanserar_ny_gruppledare

 4. Lennart

  Efter att ha sett intervjun med dig i Västerbottens-Nytt i den här frågan kom jag till den definitiva insikten att det överhuvudtaget inte är möjligt att föra ett vettigt politiskt samtal med dig. Så det här får bli sin sista kommentar i din blogg.
  Jag lämnar dig med beskedet att den som alltid tror sig ha rätt, åtminstone har ett fel…

 5. lf

  Du skrev i en blogg att de kritiska rösterna har tystnat.Med ditt sätt att vara (inom politiken) kommer vanliga människor alltid att reagera.

 6. Edward Riedl

  Svar till Alejandro Caviedes (2010-10-01 07:49)
  Jag tror inte du vill förstå. Men vi var tydliga inför valet med hur vårt parti och de flesta andra fungerar. Vii, till skillnad från er, utser personer först efter valet när väljarna sagt sitt. De som verkar känna sig mest ”svikna” är journalister på svt och ni socialdemokrater – Inte röstade ni väl på moderaterna?

 7. Edward Riedl

  Svar till Lennart (2010-10-01 08:07)
  Du avslutar med visa ord som jag hoppas du själv bär med dig i framtiden. Tack för dina besök på min blogg och väölkommen åter om andan faller på.

 8. Edward Riedl

  Svar till lf (2010-10-02 19:04)
  Ditt sätt att skriva låter påskina att du representerar majoriteten vanligt folk. Till skillnad från dig vet jag att jag faktiskt tillsammans med mina allianskamrater också gör det på riktigt. För det är så demokrati fungerar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.