Edward Riedl (M)

Kristendomsundervisningen bör fortsatt ha en särställning i skolan

Sverige är ett land där kristemdomen haft mycket stor influens på våra värderingar. Samtidigt är det allt färre som går till kyrkan eller anser sig vara troende. Men de kristna värderingarna är detta till trots mycket starka i vårt land. För att förstå Sverige är skolundervisning i kristendomen viktig för alla barn. Faktiskt viktigare än t.ex. hinduismen i det sammanhanget. Det innebär inte att myndigheterna för den sakens skull värderar vilka religioner som är bra eller dåliga. Det är inte konstigare än att skolan lägger större vikt vid svenska städer än städer i Chile. Inte för att svenska städer är bättre än de i Chile utan därför att barnen har större nytta av att mer detaljerat kunna svensk geografi. Att då som Skolverket och en del politiker vill helt plötsligt jämställa alla religioners omfattning i undervisningen blir helt uppåt väggarna. Vem gagnar det? Nej det är bra att Björklund och regeringen orkar stå emot detta.

Läs mer här och här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Pär Andersson

    Förklara varför man i denna allt mer globaliserade värld ska krympa elevernas perspektiv genom att ytterligare förstärka betoningen på det helsvenska. Att det skulle stärka deras självförtroende och ge dem en trygg identitet är verklighetsfrämmande. En fortsatt vandring längs denna björklundska stig leder tvärtom mot förstärkt alienation och större förundran och fientlighet till den del av världen som huvudsakligen har andra seder och religion. Den politiska populismen har uppnått nya och – fram till 2006 – oanade höjder!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.