Edward Riedl (M)

Fel att inte bjuda in alla politiska företrädare på Nobelfesten

Sverigedemokraterna får ständig draghjälp när etablissemanget vill visa hur illa de tycket om deras åsikter och gör det på ett klumpigt och plumpt sätt. Mest draghjälp får de när ställningstaganden mer liknar mobbing än ställningstagande mot deras åsikter. Vi ska givetvis bemöta deras förslag med bättre förslag – Vi ska bemöta deras argument med bättre argument – Så fungerar demokratin. Men vi får inte bete oss illa mot medmänniskor (sverigedemokrater eller andra vars åsikter vi inte gillar) med argumentet att vi inte gillar deras exluderade människosyn. Det är lika begåvat som om lärarna säger åt skolbarnen att inte slåss och sedan klipper till andra lärare de inte gillar. Att leva som man lär är inte alltid lätt – Men nödvändigt för trovärdigheten. Släpp in Jimmie Åkesson på Nobelfesten, låt dem komma till tals som alla andra och ge dem tillgång till samma areonor på samma villkor som alla andra partier. Börjar vi tro att vi inte kan bemöta dem med bättre argument och bättre förslag så har vi större problemän sverigedemokrater i riksdagen.

Läs mer här, här och här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Anders L

  Bara för att Jimmie och hans rasistkompisar är invalda i riksdagen innebär det inte att de är invalda i alla andra delar av samhället också. Nobelstiftelsen är en privat stiftelse och de vill inte ha Jimmie Åkesson på nobelfesten. Det är inte deras ansvar att ge SD tillgång till samma arenor som alla andra. Deras ansvar är att ordna en festlighet som de tycker lever upp till Alfred Nobels minne och som blir ett fint minne för pristagarna och andra. Att de inte tycker att Jimmie Åkesson passar in där är deras sak.

 2. Lisa

  Det var förbaske mig det vettigaste jag hört av en politiker på länge! En sund och klar åsikt utan vinklingar åt något håll. Jag bugar mig för dig! Jag skulle….ah, jag har inte ord för alla rosor till dig!

 3. Per Vrethem

  Klockren analys. Jag håller fullständigt med. Jag tillhör inte SD:s kärntrupper men börjar mer och mer förstå dem som rösrade på partiet, jag känner många av dem och e är varken främligsfientliga eller rasister – däremot intelligenta vuxna som inte ställer upp på de etablerade partiernas och samhällets allt mer utbredda mobbarkultur. Med tanke på att SD är ett en/två-frågeparti skjuter ju de övriga riksdagspartierna, nobelkommit’een och upprörda debattörer sig själva i foten genom att kontinuerligt ge SD saker att röra upp sig över och sålunda erbjuda dem medieutrymme. Ta debatten i stället!

 4. anders

  Det handlar nog inte om mobbning från Nobelstiftelsens sida, man vill bara slippa skämma ut sverige inför resten av världen. Den tråkiga uppträdande som SD visade när de lämnade gudstjänsten i Storkyrkan inför riksmötets öppnande är argument nog för fler uteblivna inbjudningar än bara den till Nobelfesten.

 5. Åke Malmros

  Enligt Nobelstiftelsens stadgar får bara svenska och norska medborgare ingå i styrelsen!!

  ”The Foundation is represented by a Board, which has its seat in Stockholm and consists of seven members and two deputies, Swedish or Norwegian citizens, who are elected by the Trustees of the prize-awarding bodies.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.