Edward Riedl (M)

Världen är inte så enkel – FRA behövs för vår säkerhet

Vad som exakt hänt i Göteborg med bombhot och annat är ännu långt ifrån klarlagt – Om det någonsin blir helt klarlagt. Men Säpo har helt nya utmaningar framför sig när sammansvetsade "kompisgäng" utan synliga kopplingar till de större terrornätverken själva planerar och bygger bomber här hemma i Sverige. Självklart ska alltid den personliga integriteten och begränsningar av den samma hanteras med största respekt. Men vi får inte heller bli naiva. Utan ett bra säkerhetsarbete och lagstiftning som möjliggör ett sådant arbete för att skydda Sverige blir vi alltmer utsatta för terrorister. Troligen är det så att FRA faktiskt behövs som en del i pusslet med att skydda oss även om det innebär vissa ingrepp i vår personliga integritet. Men om en bomb exploderar i ett svenskt varuhus med döda och skadade som följd kommer nog många att ställa sig följande fråga – Kunde vi gjort mer för att upptäcka dem som utförde dådet innan det hände!

Läs mer här och här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

  1. LeBe

    Ja Hr Riedl, det är inte första gången SÄPO griper palestinier på lösan grund för att sen få backa in i skamvrån. På ett sätt är det synd att dom aldrig klarar av att föra ett mål i land och få en rättsäker dom.Och på ett annat sätt är det ju tacksamt att man inte kunnat visa att palestinier sysslat med olaglig aktivitet.
    Det har ju förekommit mer än en gång att Israel kommit med anklagelser mot Palestinier där sedan SÄPO gripit en och anna ”terrorist” och lyckats få dom utvisade mha den ”rättsäkra terroristlagen”. Kan de va på samma sätt den här gången?

  2. Edward Riedl

    Svar till Frågar mig ifall… (2010-10-31 16:35)
    Jag tror man bör vara försiktig med slutsatser kring detta. Dessutom: Om du skulle ha rätt i detta för inte den fria världens demokratier skrämmas till att inte hjälpa utsatta utsatta människor i andra delar av världen.

  3. Edward Riedl

    Svar till LeBe (2010-10-31 23:14)
    Jag tror vi ska vara försiktiga med säkra slutsatser i olika riktningar. Däremot måste vi kunna skydda Sverige och Svenska intressen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.