Edward Riedl (M)

Alkoholpolitisk debatt i riksdagen

Just nu pågår en alkoholpolitisk debatt i riksdagens kammare efter en interpellation ställd till folkhälsominister Maria Larsson (KD). De socialdemokratiska företrädarna målar Sverige och utvecklingen i mörka färger. Svepande pratar de om det ökande superiet mm. Vad de missar är verkligheten som inte alls är så mörk som de gör gällande. Sedan 2004 har den svenska alkoholkonsumtionen faktiskt minskat vilket är mycket glädjande. Det innebär inte att vi inte har fortsatta utmaningar på området – För de finns självklart. Men det är viktigt att utgå från den faktiska verkligheten. Den är inte alltid så mörk som vissa vill göra gällande.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.