Edward Riedl (M)

Moderaterna framåt i ny opinionsmätning

Vi moderater fortsätter att öka i en ny opinionsmätning från Skop samtidigt som socialdemokraterna krymper allt mer. Vi moderater får i mätningen stöd av 35,7% av väljarna mot socialdemokraternas 24,4%. Alliansen får tillsammans stöd av 52% av väljarna mot de röd-grönas 39,2% (även om deras samarbete är avslutat).

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

10 kommentarer

 1. Edward Riedl

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-01-16 09:45)
  Det ser ut att sluta väldigt bra. Kanske dags att även för dig börja ompröva tidigare ställningstaganden då det politiska landskapet förändrats.

 2. Krister Klermalm

  Här är fullständiga listan på senaste opion undersökningen ifrån skop.

  Moderaterna 35,7 procent (+0,6)
  Folkpartiet 8,1 (+0,9)
  Centerpartiet 5,5 (+1,7)
  Kristdemokraterna 2,7 (–0,1)

  Socialdemokraterna 24,4 (–3,8)
  Vänsterpartiet 5,2 (+0,2)
  Miljöpartiet 9,6 (–1,4)

  Sverigedemokraterna 7,1 (+0,8)

  Sedan kan vi tolka vad det ligger bakom dessa siffror. Att Moderaterna itne steg så mycket som Centern kan säger att några kanske gått över, även blockgränserna till ettt annat parti. Sedan är det förstårlig också att Socialdemokraterna inte går så bra nu.

 3. Edward

  Människor lider nöd. Det finns cancersjuka som väljer bort medicinerna för att ha pengar till hyran. De är rädda för att bli vräkta. Det är vanligare än man kan tro säger Ywonne Jacobsson, ordförande för Cancerhjälpen.

  Ur led är Sverige

 4. lf

  Men du Edvard hur kan det komma sig att att du och din superpolare Ågren inte lyckades i Umeå? Oponionssiffror svänger hela tiden.Du kan ju inte bara luta mot Stockholm.
  Vad gjorde ni för fel i Umeå?

 5. lf

  Ge inte upp KG.Solidaritet och jämnlikhet kommer alltid att vara ledord i demokratiska samhällen.Just nu är vi på avvägar.Men det löser sig.

 6. Edward Riedl

  Svar till Edward (2011-01-16 16:16)
  Jag är rätt säker på att vi har väldigt skillda uppfattningar om tillståndet i vårt land. Men att människor i Sverige skulle välja bort cancermediciner pga dålig ekonomi köper jag inte. Högkostnadsskyddet är 1800 kronor per år och omfattar alla. För den som har så små marginaler att inte ens detta är möjligt för livsviktiga mediciner finns alltid socialtjänsten som ett sista skyddsnät.

 7. Edward Riedl

  Svar till lf (2011-01-16 18:16)
  Trots att vi gör det för moderaterna bästa valresultatet någonsin i Umeå finns det mycket kvar att göra. Vi jobbar för fullt med både analys av politiken och eventuell politikutveckling. Sedan handlar mycket om historia och kommunikation också. Umeå har traditionellt varit ett starkt fäste för socialdemokratin. Vi utmanar nu detta och kommer att göra allt vi kan för att förändra detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.