Edward Riedl (M)

Mäns våld mot kvinnor och barn

Jag läser en historia i aftonbladet nu på förmiddagen om hur ytterligare en kvinna blivit mördad av en närstående man – I det här fallet hennes exman som under deras förhållande slagit både henne och deras äldsta barn. Oaktat om berättelsen i tidningen stämmer helt eller bara delvis är det viktigt att samhället tar hot mot kvinnor och barn på stort allvar för att liknande händelser inte ska inträffa. Det är dock glädjande att allt fler myndigheter jobbar aktivt med frågan – Men vi måste trots det bli ännu bättre.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Bo

    Och det blir man om man ser detta problemområde oavsett kön, sexuell läggning och etnicitet. Därför tycker jag inte du skall använda dig av meningen MÄNS VÅLD MOT… eftersom det är gravt generaliserande. Du säger ju inte HBT PERSONERS SPRIDANDE AV HIV eller ROMERS SNATTANDE PÅ VAUHUS utan det inser vi alla vara felaktigt. Men varför gör du detta nu?

    Våld i nära relationer! Föreslår jag.
    Även kvinnor misshandlar och dödar män,
    slår barn m m.

  2. Anna

    Och ett bra sätt att förhindra att kvinnor utsätts för våld vore ju att se till att tex Kvinnojouren i vår kommun får tillräckliga bidrag så att de kan bygga ut sin verksamhet och ta emot alla de kvinnor som söker skydd hos dem. Idag är det ofta fullt. Vore nog bra om ni politiker kom ut och träffade dem som möter dessa kvinnor och ta del av vad som fungerar och vad som tex inte fungerar i vår egen kommun.Oftast är det kvinnliga politiker som visar intresse för denna fråga och sällan manliga. Kanske blir du den som tar ansvar för frågan i ert parti i Umeå?

  3. Edward Riedl

    Svar till Bo (2011-01-29 13:14)
    I sak har du rätt i att kvinnor också begår fel mot både barn och sina män. Däremot är det stora samhällsproblemet att företrädesvis män misshandlar och dödar sina män – Det är så pass stort att det måste hanteras utifrån precis vad det är. Det förminskar på inget sätt brott i motsatt riktning.

  4. Edward Riedl

    Svar till Anna (2011-01-29 20:19)
    Nu lyser din okunskap igenom. När jag tillträdde som gruppledare i landstinget för drygt 8 år sedan (har nu avgått) så var det en av de första frågorna jag och alliansen lyfte fram. Vi ville öka de ekonomiska bidragen till länets kvinnojourer – De röd-gröna röstade emot vårt förslag. Det märkliga var dessutom då att kvinnojourerna sa sig vara nöjda utan extra bidrag (möjligen för att förslaget kom från allianspartierna???). Så kom inte och påstå att vi män inte bryr oss i frågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.