Edward Riedl (M)

Mer pengar i plånboken för landets pensionärer

För att möta bromsen i pensionssystemet under finanskrisen har alliansregeringen nu i tre steg sänkt skatten för landets pensionärer. Det har inneburit fortsatt köpkraft hos svenska pensionärer i Sverige samtidigt som många andra länders pensionsystem kraftigt försämrat köpkraften för pensionärerna. Den svenska pensionsuppgörelsen mellan alliansen och socialdemokraterna innebar att effekten av pensionsbromsen skulle spridas på tre år. I praktiken innebär det att effekter av detta finns kvar även för nästkommande år. Men eftersom den svenska ekonomin återhämtat sig så kraftigt kommer landets pensionärer att få en höjning med 2,7% nästa år trots att sista delen i bromsen slåt till 2012. Alla vinner på att det går bra för Sverige och svensk ekonomi.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. Leif

    Jättefina ord men betalar pensionärerna fortfarande mer skatt än vi som jobbar. Min mor som just blivit pensionär betalar mer skatt nu än när hon jobbade. Sverige är faktiskt helt sjukt. Kanske var så innan men nu är det Alliansen som regerar, det är ert ansvar. Hur kan det vara så i dagens Sverige?

  2. Eva

    Det hjälper inte så länge förnedringslinjen finns kvar. Svårt sjuka människor utförsäkras, stressas, förödmjukas och behandlas som mindre vetande. Det sker trots att sjukförsäkringssystemet har 70 miljarder i överskott. Långtidsarbetslösa placeras ut som kollin på arbetsplatser och arbetsgivarna får betalt för förvaringen. Arbete döps om till sysselsättning och fas 3 arbetskraft får leva på existensminimum ersättningar. Jobbcoacher som ska hitta jobb som inte finns anställs och betalas bra. Allt är upp och ner och ju tokigare något är desto vettigare verkar det vara för er. Att behandlas som boskap som ska fösas in i fållor det går vi inte med på. Det gäller för er att hålla er undan när folket reser sig. Den dagen kommer var så säker på det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.