Edward Riedl (M)

Socialdemokraterna är ett populistiskt parti i sönderfall

Historiskt var socialdemokraterna ett parti för arbete som tog ansvar. Idag har de reducerats till ett parti för de som inte arbetar och populism.

1. När alliansregeringen beslutade om FRA var socialdemokratin emot trots våra goda argument för att skydda Sverige och våra medborgares säkerhet. När vi sedan får vår första självmordsbombare så kritiserar de regeringen för att FRA inte omfattar mer.

2. I valrörelsen lät de Lars Ohly och hans USA-hatande parti styra deras utrikespolitiska hållning. De krävde tillbakadraganden av samtliga amerikanska militärbaser i omvärlden. Nu när Gaddaffi slaktar sin egen befolkning kräver de snabbare handlande än alliansregeringen.

På punkt efter punkt visar den sönderfallande socialdemokratin att de inte längre är ett parti som står upp får långsiktighet och trygghet varken ekonomiskt eller humanitärt.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

 1. Håkan Rombe

  Så sant som det är sagt! Vår obegripliga s k neutralitet är nu så obsolet att t o m S förstår att det är dags att förpassa den till sophögen. Men det är först när en stor folkopinion kräver insats mot diktatorn i Libyen som man ändrar sig. Och FRA. Det är fortfarande många som med vett och vilja vill spela Rysk Roulette med våra liv genom att ge terroristerna frispel på Internet och telefoni. FRA-debatten har varit bedrövligt fri från allt vad risktänkande inför terroristhotet heter. Hade jag levt i gamla Sovjet eller Östtyskland som dissident hade jag förstått argumenten mot FRA men inte nu.

 2. JonasE

  Punkt 1: Det är väl ingen emotsägelse i det du påstår om socialdemokratin och FRA:s utformning….i båda fallen så kritiseras ju utformningen!!.
  Punkt 2: nu jämför du äpplen med päron!!…en andra gång ;).

  Alliansen gör ett stort nummer av att man gynnar mest lågonkomsttagare, men enligt SCB 2009: Bäst procentuella utveckling hade de som tjänar 27.000 kr i månaden efter skatt…så 27.000 kr i månaden är låginkomsttagares lön i Alliansens värld??.

  För att inte glömma de ständigt ökande klyftorna, trots att man från Alliansens sida säger sig bekämpa detta!!.
  Att dessa ökat finns att läsa i offentlig statistik och Borgs budgetar!!.

  Citat Reinfeldt: ”För mig och regeringen är det viktigt med jobb, ordning i offentliga finanser, och att pengarna – skattebetalarnas pengar – går till välfärd; sjukvård, skola”.
  Verkligheten: 2010 tog privata vårdföretag ut 4 miljarder kronor i vinst trots att pengarna samlats in i skatt från medborgarna just för att gå till sjukvård.
  Är det ekonomisk långsiktighet??.

  Sen så har vi en utrikesminister, men en blandning av blod,olja och dollar i bagaget, som skall vara Sveriges ansikte utåt!!….”lite” svårt att vara trovärdig i humanfrågor då!!.

  Har du hört talas om att ”man skall inte kasta sten i glashus”??.

  Det verkar inte så!!!!!!!!!!!!!!!.

 3. Edward Riedl

  Svar till JonasE (2011-03-20 02:03)
  Jag har levt i tron att du var mer insatt. Socialdemokraterna byter fot i dessa frågor snabbare än folkopinionen. Kritiken mot alliansens förslag till FRA var inte att de ville att den skulle omfatta mer som du nu vill ge skenet – Det var precis tvärtom. Var ärliga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.