Edward Riedl (M)

100 000 fler sysselsatta på ett år i Sverige

Arbetslösheten har minskat  med 36 000 personer det senaste året och antalet sysselsatta har ökat med 100 000 personer. Alliansregeringen klarar utmaningen att få jobben att växa fram trots att vi får allt fler på arbetsmarknaden. De stora överskotten i både statens, men också kommuner och landstings, resultaträkningar förklaras genom en lyckad jobbpolitik.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

  1. JonasE

    Sysselsättningen har visserligen ökat i antal personer, men då också befolkningen har ökat så, blir det ingen ökning i sysselsättning om man räknar procent(det blir till och med en minskning), procenträkning som borde vara det riktiga, men passar illa för Alliansens ”sanning”!!.
    Fortfarande är det så att arbetslösheten är högre än den ”massarbetslöshet” som Alliansen klagade över 2006!!.
    Missmatchningen på arbetsmarknaden har ni inte heller kommit till rätta med, för då behövs ”gammal AMS politik” med utbildning av arbetslösa och det går ju inte …eller??….tydligen var det bättre att göra arbetslösa fattigare än mer arbetsföra!!.
    Överskotten i komuner och landsting??, rimmar illa med alla nedskärningar/personalminskningar!!.
    Borgs mål för arbetslösheten 2014 ser inte lätt ut att nå, speciellt om SAAB faller = ca 10.000 nya arbetslösa!!.
    Slutligen så var det lågkonjunkturens fel att arbetslösheten ökade -helt klart!!, men är det Alliansens förtjänst att den SAKTA minskar??…tveksamt!!.
    För vore det Aliansens förtjänst så då borde den minska snabbare!!.

  2. Ante Johansson

    Det ser verkligen bra ut. Hoppas Borg har rätt i att arbetslinjen påverkar lönebildningen så kraftigt att jämviktsarbetslösheten har sjunkit från ca 6,5 procent till ca 5 procent.

    Om detta lyckas blir jag imponerad. Har jämviktsarbeetslösheten verkligen sjunkit blir det ganska lätt att fixa till ungdomsarbetslösheten och långtidsarbetslösheten. Det blir också lättare att slussa ut tidigare sjukskrivna i jobb.

  3. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2011-04-27 04:03)
    Vi har väldigt olika uppfattningar om detta. Men ta del om omvärldens betyg av Sverige så kanske du kan närma dig mig i uppfattning kring detta.

  4. Edward Riedl

    Svar till Ante Johansson (2011-04-27 06:02)
    Som det ser ut går det att påverka jämviktslösarbetslösheten. Vi närmar oss nu 1950-talets nivåer om vi mäter på samma sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.