Edward Riedl (M)

Mobilblogg – Vi moderater bjuder nu in till samtal om partifinansieringen

Idag skriver vår moderata partisekreterare Sofia Arkelsten om att vi moderater nu bjuder in de andra partierna för att göra en ny uppgörelse om partifinansieringen. Vi kan tänka oss att bidragsgivare som skänker mer än 20 000 kronor inte längre kan vara anonyma. Men då måste LO:s miljonstöd via deras ombudsmäns gratisarbete tydliggöras. Dessutom bör det vara möjligt att vara fackligt ansluten utan att fackavgiften ska gå till förtäckt partistöd till socialdemokraterna. Nu är bollen hos de andra partierna och kanske främst socialdemokraterna.

Edward Riedl (M).

3 kommentarer

 1. Lennart

  Den 30 september 2010 skrev du: ”Privatpersoner bör kunna lämna stöd utan offentlig insyn då det röjer valhemligheten.” Har du en annan uppfattning idag?

 2. Edward Riedl

  Svar till Lennart (2011-04-28 18:03)
  Nej. Jag har samma uppfattning även idag. Däremot är jag också en pragmatisk politiker som kan kompromissa. Om socialdemokraterna är beredda att göra upp på riktigt kan jag leva även med detta.

 3. JonasE

  En av anledningarna till att Mderaterna inte ville lagstifta om detta är enligt Arkelsten att remissinstanseran riktade kritik till att det skulle bli en besvärlig lagstiftning.
  Så när det passar Då lyssnar ni till remissinstanserna, men när dom säger ”fel” saker så ignoreras dom…typ sjukfärskringen!!, eller er egen utredning om jobbskatteavdraget, som avråder från fler!!(SOU2011:11).

  Sen så finns (S) budget att läsa på nätet, och där finns alla poster om intäkter med, och jag tycks minnas att det var 2 stycken donatorer på över 20.000:-, och man kan anta att det är ungeför samma innom (M), så avbräcken lär bli marginellt, om folk vill fortsatt vara anonyma!!.
  Det som däremot (M) har att mycket lära av (S) är just den ÖPPNA redovisningen!!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.