Edward Riedl (M)

Solsken i huvudstaden

Just nu skiner solen över huvudstaden och det känns nästan som sommar. Jag var på väg mellan ett möte om landsbygden till ett internt partimöte och tog vägen utanför riksdagshuset. Jag slogs över att det kändes som sommar och genast blev humöret mycket bättre. Det var ett mycket intressant möte om landsbygdsfrågor som jag kommer att skriva lite mer om framöver. Det var en nationalekonom som hade tittat på hur skatteutjämningen skulle se ut om vi istället använde regionalt förädlingsvärde. Även om vi från Norrland alltid vetat att ryggraden i den svenska ekonomin finns hos oss blev det tydligt med hans modeller.

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. lf

    Nu ska det bli roligt att se hur du tar med dig den ryggraden och ser till att Norrland får ta del av de naturresurser som kommit från Norrland.Den enda jag vet som tillförde Norrland mera resurser det var den framlidne John Andersson från Dorotea som lyckades genomdriva att några ören av Vattenkraftsresurserna gick tillbaka till kommunerna i de områden som tillåtit vattenkraftsutbyggnad.
    John Andersson var skogsarbetare och sedermera riksdagsman.
    Heder åt hans gärning

  2. Edward Riedl

    Svar till lf (2011-04-28 19:45)
    Självklart ska Norrland ha sin del av den nationella kakan och det arbetar både jag och mina allianskamrater med. Vi har ökat stödet till infrastrukturen med nästan 50% till vårt län. Men sedan finns det också en fara i att kräva att det ena eller andra ska stanna i just det länet där produktion eller tillverkning sker. det är just det argumentet som Stockholm använder för att slippa betala pengar till skatteutjämningssytemet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.