Edward Riedl (M)

Sverige är världsbäst på trafiksäkerhet

Under 1980-talet omkom 800-900 personer varje år i den svenska trafiken. Förra året dog 270 personer vilket är en kraftig minskning. Alla som vistas i trafiken har ett eget ansvar för att se till att inga olyckor sker. Trafiksäkerhetsarbetet vilar på tre ben. Det handlar om vägars utformning och hastigheter. Det handlar teknik och nya innovationer som ökar säkerheten och slutligen om utbildning, attityder och riskbenägenhet. Idag är Sverige världsbäst på trafiksäkerhet – Trots långa avstånd har vi minst dödade i trafiken mätt per capita. Alliansregeringen fortsätter trots det arbetet med nollvisionen för att färre ska dödas och allvarligt skadas i trafiken.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. ceko

    Stämmer det som stod på tv 4 text och i Svenska Dagbladet för några dagar sedan att alliansen och SD hade haft ett möte under tysthetsplikt för att få majoritet i en fråga i trafikutskottet, där Du själv är med i? Du har ju påstått att de rödgröna försöker locka över SD i ett antal frågor. Du kan ju svara så väljarna får veta sanningen.

  2. Edward Riedl

    Svar till ceko (2011-06-21 16:51)
    Det du skriver stämmer inte. Vår kommiteordförande hade frågat hur sd tänkte rösta vilket är skillnad. Det är inte så att vi som s, mp och v röstar på sd:s olika förslag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.