Edward Riedl (M)

Den vilsna socialdemokratin

När jag läser en några dagar gammal ledare i aftonbladet blir det uppenbart hur vilsen socialdemokratin faktiskt är. Dessutom helt uttömd på idéer för framtiden. Att som Juholt vilja återanvända s-politiken från 1970-talet menar jag inte är särskilt framsynt. När socialdemokrater försöker hävda sin existens med att moderaterna var emot allmän rösträtt i början på 1900-talet som främsta argument och därmed rösta på socialdemokraterna 2014 känns inte bara så lite mossigt.

Läs ledaren här.

Edward Riedl (M).

10 kommentarer

 1. lf

  Ja,det kan ju vara något otaktisk att att skriva en blogg när en sista opinionsundersökning visar att socialdemokraterna är större än moderaterna och oppositionen är större än regeringen.
  Du brukar vara snabb på din blogg när någon mätning gynnar er.
  Men du som kan historien,varför var ni emot allmän rösträtt?

 2. JonasE

  Mossigt eller insiktsfullt??, beror nog på vilken sida av ”staketet” man står det, som en som den Moderata politiken stängslat in, så måste jag nog gå på insiktsfullt!!.

 3. ceko

  Vilsna och vilsna. Jag såg ett nyhetsinslag i någon av SVT,s nyhetskanaler som handlade om ”lönegarantin” för avgående riksdagsledamöter. I Norge får de 1 månadsarvode och kan i speciella skäl ansöka om ytterligare 2 månadsarvoden. I Sverige har några fått fortsatt arvode upp till 16 år. Mig veterligt så är det fullt möjligt att en som blir invald i riksdagen att söka tjänstledighet från sin ordinarie arbetsplats så länge ”riksdagsuppdraget pågår” Du kan väl driva frågan i riksdagen så att det blir jämställdhet mellan vanliga löntagare som sägs upp från sitt arbete och riksdagsledamöter. Du Edward är ju känd för att vara en kostnadsmedveten och effektiv person och inte rädd för att ta tag i besvärliga frågor.

 4. lf

  Vad var det för fel på 70-talets politik?kan du utveckla detta? Men det är ju så att ni var emot all utveckling på 40 0ch 50 -talet.Du menar det var allmänt fel att moderaterna var emot allmän rösträtt.Allmän rösträtt möjliggjorde att vanliga människor kunde påverka utvecklingen.
  Det är du som är mossig Edvard Ridel!

 5. lf

  Vad var det för fel på politiken på 70-talet? Kan du utveckla detta? Då blir min fråga:Varför var moderaterna emot allmän rösträtt i början på 1900-talet?
  Du som inte är mossig.Tycker du att fas 3 i arbetsmarknadspolitiken är bra?

 6. Edward Riedl

  Svar till lf (2011-06-27 20:04)
  Jag har aldrig varit emot allmän rösträtt. Berätta gärna varför socialdemokrater för länge sedan ville ha rasforskning och program för att sterilisera kvinnor från lägre samhällsklasser….

 7. Edward Riedl

  Svar till ceko (2011-06-30 18:10)
  Det finns delar kring högre politikers arvoderingar och förmåner som säkerligen kan ses över. Allt från nivåer till regelverk. Däremot ställer jag inte upp på hetsjakten på förtroendevalda i allmänhet när det gäller rimlig ersättning. Sedan sticker Sverige inte ut på något sätt – Tvärtom brukar svenska politiker i internationell jämförelse ha relativt låga arvoden och få förmåner.

 8. Edward Riedl

  Svar till lf (2011-06-30 21:35)
  Att dra upp partiers ställningstagande för 100 år sedan visar er vilsenhet med all tydlighet. Socialdemokraterna tyckte det var god politik att sterilisera kvinnor från lägre samhällsklasser ända in på 1970-talet. Men inte ens det håller jag emot er idag då det är helt ointressant för dagens politik.

  När det gäller fas 3 är jag i grunden positiv till att hjälpa människor som står långt irån arbetsmarknaden. Men jag är hela tiden öppen för att förbättra våra reformer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.