Edward Riedl (M)

Sjukvården ska betalas via skatten tillsammans

Sjukvården ska vi betala tillsammans via skatten – Svårare än så är det inte. Ibland försöker våra politiska motståndare påstå annat. Sedan alliansen vann valet 2006 har vi dessutom satsat ännu mer pengar på att utveckla vår gemensamma hälso och sjukvård. Det här debattsvaret på just det temat är skrivet av mig och landstingsrådet Nicklas Sandström (M).

Edward Riedl (M).

3 kommentarer

 1. Jan-Erik Vahlström

  Nja, jasså?
  Javisst, sjukvården skall betalas via skattsedeln. Om vi stannar där, så är vi överens. Bara några funderingar- efter alliansens privatiseringar av vårdcentraler och sjukhus öppnades för möjligheter att med privata försäkringar gå före i kön. Privata vårdcentraler startades där det var ekonomiskt lönsamt. Andra platser blev utan en vårdcentral och det kunde bli långa resor för att komma till en sådan. Ni har alltså bäddat för denna lösning med våra skattepengar. Ibland har saker och ting flera sidor.

 2. Edward Riedl

  Svar till Jan-Erik Vahlström (2011-07-27 05:59)
  Privata sjukförsäkringar tillkom under s-styre då vårdköerna exploderade. De som då hade råd köpte sig förbi era köer. Sedan alliansen tog över 2006 har landets vårdköer blivit betydligt kortare vilket gjort poängen med privata sjukförsäkringar mindre.

 3. Galen Pannan

  Tar bara några exempel.
  Inom äldrevård och sjukvård är det personalbrist, ekonomin försöker segra över omvårdnaden.

  Apoteken såldes ut, vilket resulterade i att de privata aktörerna kunde göra det omöjligt för de med skulder att avbetala(resultatet kan du lista ut), samt att de ”gamla” apoteken inte längre kan kolla på andra apotek om läkemedel finns på lager.

  På vårt universitetssjukhus får man sitta i flera timmar innan vård, så länge som 4-6 timmar är inte ett dugg ovanligt. Nu är det ännu mera förvirrande, med både Ålidhem och den vanliga akuten. Två köer alltså. Jag är inte ensam, om det vore så väl.

  Bara för någon dag sedan hörde jag en undersköterska som var helt underbemannad på jobbet, 15 minuters rast på en 9 timmars dag – allt för ekonomins skull. Omsorg i sin finaste kostym.

  Vår skyhöga skatt ger intäkter, men jag ser hellre satsningar som du pratar om i verkligheten än fin statistik. Jag har inte märkt någon skillnad alls, kanske sämre, sedan ni kom till makten(2006)..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.