Edward Riedl (M)

Rödgrönt samarbete med SD

Under hösten kommer det att bli tydligt hur mycket de röd-gröna vill samarbeta med sverigedemokraterna. Långt borta är nu de löften socialdemokrater gav väljarna inför valet att aldrig ge SD inflytande över svensk politik. Alliansregeringen är ingen majoritetsregering. Det är helt sant. Däremot måste socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet samarbeta med sverigedemokraterna för att kunna vinna över regeringen. Så ser verkligheten ut. Jag hoppas verkligen kloka personer inom de röd-gröna partierna förstår att fortsatta samarbeten med SD för alltid kommer att förändra det politiska landskapet i vårt land. Långt bortom de sakfrågor de nu gör upp i.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

16 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Det är känt sedan tidigare att du har en annrolunda ordsuppfattaning kring – hålla med ett förslag, att rösta för ett förslag – betydelse av detta som att samarbeta eller inte är ett samarbete. För du kan inte ens urskilja på olaglig klotter med offerterad graffitiverk.

    Rödgröna är upplöst och är idag skilda partier i dagens politiska sfären, något ni inom Allisens, främst Moderater har svårt för att uppdatera i era uttal. Så det förkommer inga samarbeten emellan de röda med gröna sidorna och SD. Utan av röstningar kan påverka höstens politik, som är helt annat än vad du läser ur artikeln som du hänvisade till.

    De kloke folken begriper detta med hur SD ger röster för att de inte heller tycker att erat sjukförsäkringsreform är inget vidare, att detta innebär inte ett samarbete ifall de röstar mot er. Något du har svårt at accepter sanningen kring detta -att 9 av 10 har SD röstat på era förslag.

    ”S, MP, V och SD räknar med att deras satsningar på underhåll av järnvägen kommer att vara större än den som regeringen lägger i höstbudgeten. Frågan är extra aktuell eftersom Trafikverket rekommenderat satsningar på 23,3 miljarder kronor fram till 2021.”
    – Det här stycke säger bara om att de enskilda partierna har egna förslag på satsningar på underhåll av järnvägen som är större än allinasens egna förslag.

    Inom rödgröna så är det V, S och Mp medans i opposition är även SD med där som ett fristående parti, något som inte innebär att V, S och Mp samarbetar med SD. Det blir tydlig av denna citat; – ”Hittills har alla tre rödgröna legat på betydligt högre summor och väldigt nära Trafikverkets” – så och även i denna – ”Oppositionen vill också satsa mer på nyinvesteringar i järnvägsnätet. De rödgröna hade ett förslag inför valet, men även Sverigedemokraterna vill höja anslaget.”

  2. Krister Klermalm

    Att Tony Wiklander säger sig att tänka sig att oppositionen samlar sig om skarpa beslut. Innebär itne helelr att de andra partierna samarbetar med SD. Bara vid röstningsbesluten kan också SD hålla med Alliansen.

    Det är bara du återigen påvisar ihop med någon som har tryckt ”tumme upp” till inte vill släppa dessa tankar kring det upplösta rödgröna sampolitiska grupp, i opposition står dessa partierna enskilt utan samarbete, så ock även SD står självt i röstningarna. Vise folket är medvetna om hur det faktiskt står till som ni försöker med att måla upp i en sked verklighet forfarande.

  3. Alejandro Caviedes

    Du kan gång på gång insistera att de rödgröga samarbetar med SD, men det är ingen som går på det där billiga försöket att plocka politiska poäng då det är vida känt att SD röstar i 94% av fallen med regeringen. SD är ett borgerligt stödparti och det vet alla. Det är patetiskt att du ska envisas sprida osanningar på det här sättet.

  4. Lars Gidlöf

    Hur vore det om du, som fötroendevald tiksdagsman,avlönad av svenska folket kunde hålla dig till sanning utan att ljuga?

    Du har flera gånger ljugit om att du svarar alla kommentarer men det är en lögn som enkelt avslöjas.

    Jag har bl a frågat dig vad de rödgröna ska göra om de är emot ett regeringsförslag och om SD är emot samma förslag,ska de lägga ner rösterna då? Är det demokrati i ditt synsätt?

    Jag frågade dig för några veckor sen om varför ska ett restaurangjobb få kosta 1 miljon per jobb medans Ni inte kan underlätta för svensk sjöfart, för svensk åkerinäring mm,men du har INTE svarat på detta, trots du sitter i trafikutskottet.

    Du ljög även under varrörelsen då jag frågade var 42 miljoner kronor gör mest nytta, hos en miljardär eller Cancerforskningen,men inget svar.

    Jag kommer nu skicka de frågor och de ”svar” du skrivit till mig till övriga politiker och fråga om de kan tyda det du skriver som svar.

  5. JonasE

    Sossarna har drivit flera minoritetsregeingar, genom att samarbeta med andra partier !!.

    Alliansens variant är att köra på med sina förslag, och hålla tummarna på att något parti i Opposionen röstar med !!.

    Röstar inte Opposionen med dom det inte så gnälls det över samarbte med SD.
    Just SD som annars röstar MED Alliansen i en klar majoritet av fallen !!.

  6. lf

    Du,Edvard skall du gång på gång anse att socialdemokrater samarbetar med SD,då är du ute och svamlar.
    Vem tog striden mot nazisterna.Ja inte var det högern.
    Du är så fixerad på att ni skall vinna valet så du inte inser att solidaritet och rättvisa är det som gäller.
    Att socialdemokrater har har en social rättssyn kan du inte förneka.
    Edvard Ridel du är en amöba på det politiska systemet.

  7. Wotan

    Som sagt, patetisk guilt by association.

    Man behöver inte samarbeta, utan bara råka tycka samma sak i vissa frågor. Skulle de rödgröna vara tvungna att rösta tvärtemot SD i ALLT, för att de enligt dig skulle leva upp till löftena man lämnat?

    Enligt din logik så samarbetar alliansen med SD nästan hela tiden. Eller gäller det bara om man är i opposition?

  8. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2011-08-23 14:28)
    Poängen är att om ni avser att tycka lika i alltför stor utsträckning måste ni också vara beredda att gemensamt ta ansvar för utvecklingen av Sverige tillsammans med sverigedemokraterna.

  9. Edward Riedl

    Svar till Alejandro Caviedes (2011-08-23 17:46)
    Ditt och andras mantra blir allt ihåligare. Ni vet också att eftersom alliansen tillsammans med miljöpartiet blockerat SD:s inflytande över migrationspolitiken så flörtar de nu med er. Nu är det upp till er att visa om era löften till väljarna var allvarligt menade eller inte.

  10. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2011-08-23 21:37)
    Ingen blir gladare än jag om du delar med dig av din skrivkonst till övriga partiers politiker.

    Att du inte anser dig ha fått ett svar kan väl knappast uppfattas som en lögn! Men uppenbarligen har vi lite olika syn även kring detta.

  11. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2011-08-24 12:57)
    Problemet är att båda de stora blocken innan valet lovade sina väljare att inte ge SD inflytande vilket förändrade möjligheten att bedriva minoritetsregeringar. Men så länge båda blocken står fast vi dessa löften händer inget dramatiskt vilket också var min poäng i inlägget.

  12. Edward Riedl

    Svar till Wotan (2011-08-25 12:24)
    SD försöker likt andra främlingsfientliga partier i Europa att skaffa sig inflytande genom flörtande och utpressning. När allainsen stängde dörren för dem så ligger bollen nu hos de röd-gröna partierna att leva upp till sina löften. För i de fall de röd-gröna och sveridemokraterna börjar tycka lika i allt för stor utsträckning så måste de till slut gemensamt också vara beredda att ta ansvar för utvecklingen i vårt land.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.