Edward Riedl (M)

Alliansen + MP = Sant?

Den avgående gruppledaren för miljöpartiet i riksdagen skriver en mycket intressant och läsvärd artikel DN. Hon menar att miljöpartiet måste nyansera sin bild av moderaterna och dessutom vara beredd att ingå i en alliansregering med moderaterna efter valet 2014. Det är intressant minst sagt eftersom det är en av deras tyngsta politiker som uttalar detta. I nuvarande parlamentariska läge är ett utvecklat samarbete i sakfrågor oss emellan en bra början att bygga förtroende.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

4 kommentarer

 1. Mr Sound ***

  MP är bara en opportunistisk vindflöjel, de kletar sig fast vid det vinnande laget (oavsett vilket det är) och förgiftar dem med samhällsraserande politik.
  Det är inget att luta sig på för vare sig S eller någon annan men pga det parlamentariska läge gör Alliansen allt för att driva sin fientliga politik.

  Jag hoppas att det här kommer att svida för Reinfeldt, hans anhängare är trots allt de som är näst mest skeptiska till flyktinginvandring efter SD-anhängarna…

  Sen kan man undra på vilka sakfrågor förutom invandringen MP tänker på…

 2. Krister Klermalm

  Miljöpartiet kommer att stå upp för sina politiska mål, mer än tidigare ska lyfta fram de gröna värderna än mer i poltiken f åfram. Så det finns sakfrågor som det inte kommer att ge vika för ett samarbete med alliansregering även vid efter 2014 års val. Ett område som kan sätta käppar i hjulet är med sjukförsäkringens politiska frågor. Där får alliansen, främst M, släppa sin prestige av att hålla fast för arbetslimje ska hålla hela vägen ut. Här måste M inse att även redan till hösten kan ställa till det ifall ingen förändring sker i den här frågor, lika så i andra sakfrågor kan orsaka sprickor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.