Edward Riedl (M)

Mer pengar till underhåll av järnvägar och vägar

Idag klockan 14.00 hade alliansregeringen presskonferens om nya pengar till underhåll av järnvägar och vägar. Satsningen är på 5 miljarder kronor för åren 2012 och 2013. 3,6 miljarder kronor går till järnväg och 1,4 miljarder kronor går till vägar.

Edward Riedl (M).

9 kommentarer

 1. ceko

  Enligt SVT text så är det nya investeringar för att förbättra det vi redan har. Således så handlar det om pengar till eftersatt underhåll och inget annat.

 2. JonasE

  För att förekomma ditt granterade flosklersvar om att ni satsar mer på järnvägen än tidigare regeringar……men räcker det??.

 3. Edward Riedl

  Svar till JonasE (2011-08-31 01:28)
  Finns nog flera svar på din fråga. Gör vi större investeringar än så kommer vi att driva upp priset rejält då vi är nära kapacitetsmax. Dessutom handlar det om att skapa inhemska jobb. Satsar vi mer pengar innebär det bara att vi måste tillfälligt importera utländsk arbetskraft vilket inte är rätt stimulansåtgärd just nu.

 4. Edward Riedl

  Svar till JonasE (2011-08-31 01:33)
  Finns nog flera svar på din fråga. Gör vi större investeringar än så kommer vi att driva upp priset rejält då vi är nära kapacitetsmax. Dessutom handlar det om att skapa inhemska jobb. Satsar vi mer pengar innebär det bara att vi måste tillfälligt importera utländsk arbetskraft vilket inte är rätt stimulansåtgärd just nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.