Edward Riedl (M)

Sänkt skatt för pensionärer kommer senare under mandatperioden

Som bekant blir det inget femte steg i jobbskatteavdraget nästa år med hänvisning till det ekonomiska läget. Detsamma gäller det fjärde steget för pensionärerna. Men det fjärde steget för pensionärerna kommer senare under mandatperioden förutsatt att statsfinanserna klarar detta. Det är ansvarsfull politik.

Edward Riedl (M).

7 kommentarer

 1. Lennart

  Vad vet Alliansen om livet i landet 2013 och 2014!? Inte ett skvatt!!! Alliansen har ju i sommar reviderat sina åsikter inom loppet av två månader… och den där garderingen att pensionerna sänks om några år om det finns pengar för det, den ger jag inte mycket för. Formuleringen kan tvärtom tolkas som om Alliansen kan tänka sig att genomföra andra förändringar, även om det saknas pengar…

  För övrigt har du fortfarande inte svarat på min fråga om det finns något annat land än Sverige som beskattar sina pensionärer högre än sina löntagare.

 2. Helena Penntoft

  Jag har varit moderat så länge jag kan minnas. Men nu är det slut. Att ni sviker oss pensionärer, för att kunna sänka restaurangmomsen är skamligt!

 3. Helena Penntoft

  Ha ha, ni kommer naturligtvis inte att publicera några negativa kommentarer. En gång var jag fritidspolitiker!

 4. JonasE

  Men det fanns pengar till den verkningslösa skattesänkningen av alla??…krogmomsen!!.
  Politik är att välja, och man ser ju vad Alliansen väljer !!.

 5. Lars Gidlöf

  Hmm, hur kom det sig att Ni försökte få med MP på det 5:e jobbskatteavdraget bara för några veckor sen?

  Sen, du tar INTE in alla kommentarer, och du svarar definitivt inte på alla

 6. lf

  Sänkt skatt för pensionärer kommer senare under mandatperioden säger Edvard Ridel.Och sen kommer reservationen ”om statsfinanserna så tillåter”.Jag skulle kunna vara politiker med denna reservation.Man kan lova mycket och hoppas att läsarna bara läser rubriken.Jag hoppas att alla pensionärer som betalat en hög skatt under alla år läser detta. Om nu denna bloggkommentar kommer kommer in.

 7. Peter Burström

  Men vänta nu. Är det inte just jobb och tillväxt vi vill ha i en annalkande lågkonjunktur? Var inte just dessa grejer syftet med jobbskatteavdraget från början? Från er horisont borde det ju ha varit ansvarsfullt att införa ett 5:e jobbskatteavdrag i så fall. Om man förutsätter att ni är ideologiskt konsekventa ser jag bara två möjliga scenarier. Antingen trodde ni aldrig att jobbskatteavdragen skulle generera jobb och tillväxt utan bara sa det för att ni ville ha in det av något annat skäl, eller så har samtliga allianstoppar råkat ut för ett kollektivt hjärnsläpp. Skulle du vilja klargöra det här en gång för alla?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.