Edward Riedl (M)

Många nya jobb med sänkt restaurangmoms

Bara Mc Donald´s räknar med att nyanställa 600 personer och sänka priserna till följd av den sänkta restaurangmomsen. Det är glädjande då det ger många unga möjligheten till ett första jobb.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

10 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Många nya jobb? 600 jobb, i en koncern som redan fått 50 miljoner av staten för sänkt arbetsgivare avgift för ungdom. Hur mkt mer av skattepengar ska Ni ge till företag?

  Vad kostar varje jobb inom denna bransch?

  SAAB, blir väl 4-6000 arbetslösa där, vad får dom?

 2. lf

  Men menar du att att det är regeringens sak att stimulera jobb inom skräpmatsindustrin.
  Jag trodde du var en hälsokostmänniska.
  Ibland tar man fel!

 3. tlar

  Annie Lööfs kommentar häromdagen var att regeringen inte väntat sig några nyanställningar. Man var nöjda med att restaurangägarna kunde tillgodogöra sig en ytterligare inkomst. Är du och Annie partners så känns det viktigt att veta, du som är riksdagsman dessutom och från Västerbotten.

 4. Edward Riedl

  Svar till Lars Gidlöf (2011-12-29 10:02)
  Till skillnad från vad du antyder så stöttas bilindustrin ordentligt i Sverige. Men vi har inte från alliansen för avsikt att driva bilföretag och sälja bilar.

 5. Edward Riedl

  Svar till Erik (2011-12-30 21:52)
  Jag kan tyvärr inte ge dig svar på vad som är dessas bevekelsegrund för detta mer än mycket allmänt. De tjänar bättre där till följd av en överhettad oljeekonomi vilket troligen bidrar i hög utsträckning.

 6. Edward Riedl

  Svar till tlar (2011-12-30 23:06)
  Vi regerar Sverige tillsammans med centerpartiet. Sedan har olika företrädare för regeringen, både centerpartister och moderater, velat vara mycket försiktiga med att ange siffror då vi ser ut att gå in i en internationell lågkonjunktur. Det är alltid svårt att räkna hur mycket jobb en reform ger om det både tillkommer och försvinner jobb till följd av konjunkturläge. De siffror jag använder är de officiella siffror som branschen själva räknat fram. I just den här bloggen konstaterar jag bara det MC Donalds själva avser att göra till följd av vår reform.

 7. Edward Riedl

  Svar till lf (2012-01-02 00:29)
  Som jag ser det blir det hela tiden allt fler hälsosamma alternativ både hos de befintliga kedjorna samt hos nyöppnade alternativ. Det är glädjande även om det i slutändan måste vara den enskilde som bestämmer vad man vill äta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.