Edward Riedl (M)

Mitt nyårslöfte

Jag läste imorse att väldigt få av våra nyårslöften faktiskt hålls. De handlar om allt från att vi ska äta bättre, motionera mer och sluta upp med en eller två laster. Våra löften är ofta ärligt menade i den bemärkelsen att vi önskar vi kunde hålla dem. Men vi vet att vi troligen inte kommer att kunna hålla dem. Jag ser därför två möjligheter (såvida att inte avge ett nyårslöfte ses som ett tredje alternativ). Antingen kan man ha pragmatiska nyårslöften i stil med: Jag ska inte äta onyttigt om det inte är väldigt gott och jag ska motionera mer om jag orkar och det inte är något väldigt bra på tv. Eller så lovar man något som man faktiskt kan hålla. Jag ska äta nyttigt åtminston en gång i veckan och promenera istället för att ta bilen till jobbet (förutsätter förvisso att man bor rimligt nära sitt arbete) minst en gång i veckan. De nyårslöftena vinner inga priser på kvällen bland vänner/släkt. Men kanske är det de realistiska löftena som har bäst möjlighet att kunna hållas.

Så till mitt nyårslöfte för det kommande året. Jag ska försöka att inte gå upp i vikt det kommande året och fortsätta spela innebandy. För säkerhets skull berättar jag inte min vikt för någon och vill bara i all enkelhet påminna om att mitt knä inte är helt läkt efter höstens innebandyspel.

Sen önskar jag er lycka till med era nyårslöften.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

2 kommentarer

 1. lf

  Det är svårt att förstå sig på ditt budskap Edvard.
  I en blogg tycker du att det är bra att MacDonalds nyanställer för att tillverka skräpmat.
  I en annan blogg tycker du att vi skall äta bättre.
  Vilket budskap är det som gäller?

 2. Edward Riedl

  Svar till lf (2011-12-31 19:55)
  Nu är inte all mat på mc donalds skräpmat som du försöker påskina. Jag ser dessutom ingen motsats i att både själv försöka leva hälsosamt och underlätta/uppmuntra för andra att göra detta samtidigt som vi gör bättre villkor för restaurangnäringen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.