Edward Riedl (M)

Gruvbesök i Kiruna

I förra veckan besökte jag och mina allianskollegor i Trafikutskottet gruvan i Kiruna som en del i vår resa i norra Sverige. På första bilden poserar jag med ina moderata riksdagskollegor Lotta Finnstorp från Sörmland och Malin Löfsjögård från Stockholm när vi tar på oss skyddsutrustning inför besöket i gruvan. på den andra bilden försöker jag visa hur det ser ut när vi åker ner i gruvan vilket är svårt att visa på bild. Men det är mörkt vilket gissningsvis framgår rätt tydligt. På den tredje bilden visas hur brytningen av järnmalm går till i Kirunagruvan. Den visar hur varje ny gruvnivå med det sättet att spränga skivar ner utkanterna av staden i Kiruna och i förlängningen hela vägen till centrala delen av Kiruna. Ett mycket givande besök där vi träffade ledningen i LKAB, alliansen i Kiruna och det socialdemokratiska kommunalrådet och kommunchefen.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.