Edward Riedl (M)

Vi moderater bryr oss om personer med funtionshinder

För ett par veckor sedan läste jag en artikel i folkbladet där det påstods att vi moderater inte bryr oss om personer med funktionshinder. Det var mycket tråkigt att läsa och inget kan vara mer fel. Idag hade jag inne mitt svar. Den största reformen för personer med funktionshinder drevs fram under en moderatledd regering i början på 1990-talet. LSS har vi dessutom förbättrat under vår nuvarande regeringsperiod. Den reformen kostar idag årligen mer än hela försvaret. Själv har jag dessutom motionerat om hur vi ska kunna bli ännu bättre när det gäller arbetsmarknadspolitiken för personer med funktionshinder.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. JonasE

    En av de största förändringarna för personer med funktionshinder är att Alliansens utförsäkrar dom, och därmed minskar deras inkomster, hur har det hjälpt ???.

  2. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2012-01-30 13:49)
    LSS är en borgerlig reform. Det finns dessutom mycket mycket mer. Inte minst så satsar vi på att de med olika funktionsnedsättningar ska kunna vara med och bidra på arbetsmarknaden istället för att få bidrag och skuffas undan. Det finns olika sätt att bry sig om andra människor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.