Edward Riedl (M)

Flygets framtid

De gamla statliga flygbolagen i Europa har det just nu mycket tungt. Ska vi vara helt ärliga har de faktiskt haft det tungt under en längre tid. När flyget avreglerades innebar det fler avgångar, billigare biljettpriser för oss resenärer, ett kraftigt ökat resande men också stora svårigheter för de gamla statliga monopolföretagen. Lågprisflyget, inte bara Ryan Air även om de är stora, växer mycket snabbt och öppnar hela tiden nya linjer och destinationer till rimliga priser. Samtidigt har vi statliga företag i mellanöstern som kraftigt satsar på att ta marknadsandelar. Ser vi den globala utvecklingen på flygets område kommer antalet resor att fortsätta öka dramatiskt. Flyget är viktigt för Sverige och Europa på många olika sätt. Det handlar om tillväxt och jobb i slutändan. Både i tillverkning av flygplan och komponenter men också i flygbolagen. Det är viktigt att Sverige och Europa hävdar sig i den globala konkurrenensen. men det kommer nog inte att ske genom de gamla statliga monopolföretagen.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.