Edward Riedl (M)

Datalagringsdirektivet

Om man får tro det som står i media stoppades mördaren i Toulouse med hjälp av trafikdata. Man spårade mördaren med hjälp av hans broders IP-adress som mördaren använde. Det är detta som är grunden för det beslut vid tog i Sveriges Riksdag igår när vi antog datalagringsdirektivet. För gemene man är intrånget i den personliga integriteten minimal. Däremot kan vi bättre bekämpa grov och organiserad brottslighet.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. Per Johannesson

    DLD uppfyller inte EU:s egna krav på nödvändighet, proportionalitet och effektivitet.

    Istället för att massövervaka sveriges befolkning så kan man snabbfrysa särskilt misstänkta personers data som man gör i USA. Oskyldiga skulle slippa få sina integriteter och privatliv våldtagna gång efter annan och det skulle kosta betydligt mindre.

    De som får stå för notan för integritetsvidriga lagar som FRA, IPRED, DLD, ACTA, PIPA, SOPA och allt vad de heter är den vanlige konsumenten. Det är helt orimligt och något som verkligen borde betraktas som kriminellt. Att få betala själv för att stat, polis och privata företag övervakar dig och kränker din integritet är inte bara absurt utan också jäkligt provocerande.

    Det enda rimliga vore att de som vill ha skiten också får stå för kostnaderna.

  2. Edward Riedl

    Svar till leif (2012-03-22 09:41)
    Om du verkligen läst boken, den är riktigt bra och rekomenders varmt, så inser du att det inte finns några likheter alls.

  3. Per Boström

    Mitt, numer f.d., parti står nu verkligen långt ifrån medborgarrätt, skydd av personlig integritet.
    Eftersom all övervakning kan motiveras så kommer massövervakningssamhället att fortsätta med hjälp av klåfingriga politiker. DDR känns allmer som en frihetens högborg i jämförelse med Europa idag.
    Riedl, vra lägger moderaterna gränsen för medborgarkontroll? Det känns som att den gränsen inte finns, moderaterna har vekligen blivit ”nya”.

  4. Max

    Jag har läst ”1984” och det är en riktigt bra och skrämmande bok. Jag är dessutom en mycket intelligent man, och jag undrar därför om du Edward kan förklara för mig varför det inte finns några likheter mellan ”1984” och Datalagringsdirektivet.

    Det finns faktiskt rätt många likheter med dagens samhälle. I Sverige idag har vi en maktfullkomlig regering som inte bryr sig om sina medborgare och som gladeligen använder tekniken för att i detalj studera och övervaka dem. Det är bara en tidsfråga innan denna teknologi kommer att användas av regeringen för att kväsa meningsmotståndare.

    Kombinera detta med hur media dränker oss i missvisande information och trubbar av våra hjärnor med meningslös reklam och staten har nu det perfekta vapnet för att få fortsätta ta över landet och göra det ännu mer korrupt.

    Men återigen gissar jag att du, Edward, som inte gillar att behöva bemöta kritik helt enkelt kommer att censurera bort min kommentar. Precis som alla borgare gör när man bemöter deras tomma argument.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.