Edward Riedl (M)

Det går bra för Sverige med alliansregeringen

Den politiska oppositionen försöker just nu sätta bilden av ett Sverige som går på knä under arbetslöshet och fattigdom. Tyvär har de för stunden lite draghjälp från media också. Men faktum är att verkligheten är precis tvärtom. Sverige är det land i Europa som klarat sig bäst genom den ekonomiska krisen. När arbetslösheten skenar i andra länder har jobben växt fram i Sverige. När andra länder sjösätter sparpaket efter sparpaket där de bit för bit monterar ner välfärden har vi i Sverige från alliansregeringen tillfört pengar till skolan, sjukvården och övriga välfärden. När andra länder sänker pensioner och de offentliganställdas löner har vi i Sverige de senaste åren haft reala ökningar av inkomster. När andra länders statsskulder i krisens spår fördubblats, tredubblats och fyrdubblats har vi i Sverige fortsatt att betala av på vår statsskuld som snart är den lägsta i hela Europa. Det gör att när vi nu tagit oss förbi krisen kan vi i Sverige prata om satsaningar i välfärd de kommande åren när övriga europeiska länder kommer tvingas spara de kommande tio åren.

Men trots allt detta finns det mer kvar att göra. Men låt oss komma ihåg att bakom all kritik från socialdemokrater och media så är Sverige det mest välskötta och minst skakade landet i Europa efter den svåraste ekonomiska krisen sedan 1930-talet.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

22 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Ibland blir tungan så blå att den blir svart. Felberäkningar med arbetslösheten av att inte titta på sysselsättningsgrader så har det minskat och arbetslösheten är högre. Samt att inte värnar om sina medmänniskor så att EU knackar på vår välfärdsdörr.
    Det ska vara rikt att leva sitt liv, eran politik handlar bara för de som redan har jobb. Det rimmar illa tanke bland annat med ungdomsarbetslösheten, ekvationen går inte ihop.
    Både levnads- och arbets-villkoren idag söndras allt mera av eran politik. Varför tar ni inte itu med det, skärpan är inte den bästa hos er heller.

  2. Leif

    Med din logik kan det aldrig gå dåligt för Sverige då du säkerligen kan hitta någon annat land som har det sämre. Men jag förstår dig, verkligheten börjar komma ikapp och du vill försvara er ”sparka på dom svaga” politik som ni bedrivit.

  3. JonasE

    Det är något falskt med din matematik då skolan, sjukvården och övriga välfärden hela tiden måste spara och minska sina kostnader.

    Och din rubriksättning borde vara : Det går bra för Sverige TROTS alliansregeringen !!.

  4. johansson

    Om det går så bra för Sverige varför finns det inte utrymme att sänka skatten för pensionärerna så att det blir lika skatt på pension som de med jobbskattebidrag,Sverige är det enda land i hela världen där pension beskattas högre än arbete, det är faktiskt en skam för Sverige

  5. Erik Nilsson

    Du skriver det går för sverige med alliansregeringen
    med vadå jag tycker det står stilla för er.

  6. lf

    Du tillhör nog de politiker som moderaterna inte behöver just nu.
    Idag behöver moderaterna politiker med sans och förnuft.
    Man ser hur politiken slår fel.Mer och mer av de reformer och förslag som moderaterna genomdrivit har blivit fel.
    Enligt du så sprider alliansregeringen ut pengar i välfärden av aldrigt skådat slag.
    Har nån sett resultatet?
    Ökade klyftor,arbetslöshet m.m.
    Edvard Riedel! Sans och förnuft bör få dig att tänka efter.

  7. Stefan

    Hej
    Jag håller helt med dig, jag tycker vi har det bra i vårt land, och jag med familj har fått betydligt mer pengar att leva med (om både har jobb). Men jag känner en viss oro, har en son som går i trean som har lite svårt att sitta still längre stunder, och hans klass är stor så det blir lite svårt för läraren att ge han tid för att kunna fokusera på de uppgifter som han ska göra. Jag skulle vilja se en större satsning på skolan så att varje barn kan utvecklas i sin egen takt.
    Alla barn är inte födda till att kunna läsa eller skriva, jag är 53 år och har stora problem med stavning.
    Vad kan man då begära av en 10åring

  8. Mats Häggström

    Åsikterna är nog delade när det gäller om det går bra för alliansregeringen eller inte.
    Undrar vad Riedl tycker om avregleringen i Sverige av skola, järnväg mm?
    Läst och hört i flera media idag mycket med moderat stämpel eller liknande att den skett under kort tid och Sverige är de mest liberaliserade länderna i världen numera.

  9. Arne

    Tonen i din blogg tyder mer och mer på frustration ! Du upprepar hela tiden Anders Borgs retorik ! Menar du verkligen det som du skriver, eller måste samma saker upprepas i all oländighet ! Tala hellre om vad som skall göras för att företag kan producera och få villkor för bättre avsättning för sina produkter. Man ”skapar” inte nya jobb, man skapar förutsättningar för företag att få bättre villkor, då kan man anställa fler ! Nu lägger sig alliansen i det fackliga lönebildningen, med utspel om att sänka ingångslöner för ungdomar ! Hur tänker ni, har inte ungdomar samma kostnader för boende, för mat, dessutom är ungdomarna i ett uppbyggnadsfas i samhället, där det krävs mer i plåboken för att överleva ! Behöver företag anställa, då är det för att man har ökad produktion, då skall nyanställda följa gällande slutna avtal utan inblandning från politikerna ! Sluta hela tiden att jämföra oss med andra länder, skåda in i framtiden för Sverige och dess innevånare ! Och sen, har pensionärerna fått reallöneökning ? Vilken värd har du hamnat i ?

  10. Edward Riedl

    Svar till Krister Klermalm (2012-03-24 10:32)
    Tvärtemot vad du skriver har jobben blivit fler och utanförskapet mindre. Däremot trixar vi inte längre med statistiken.

  11. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2012-03-24 12:51)
    Välfärden får hela tiden allt mer pengar. Men samtidigt ökar möjligheterna för vad vi kan göra och människors krav. Därför framställs tyvärr ofta offentlig sektor som en krisbransch som hela tiden saknar pengar. det är ingen korrekt beskrivning.

  12. Edward Riedl

    Svar till johansson (2012-03-24 14:27)
    Vi har sänkt skatten för pensionärerna vid flera tillfällen för att kompensera för bromsen i pensionssystemet.

  13. Edward Riedl

    Svar till Lars Gidlöf (2012-03-24 14:56)
    Vi är enda landet i EU som hade överskott i de offentliga finanserna förra året. På praktiskt taget varje område har vi klarat oss bättre än övriga Europa.

  14. Edward Riedl

    Svar till Stefan (2012-03-24 19:27)
    Därför är jag glad att vi satsar mer pengar på skolan än tidigare. Men det finns säkert fortsatt skäl att tillföra ytterligare resurser för att lyckas ännu bättre. För de barn som behöver extra stöd för att nå målen ska detta redan finnas redan idag.

  15. Edward Riedl

    Svar till Mats Häggström (2012-03-24 20:39)
    Sverige är mycket riktigt ett av världens mest liberala länder. Däri ligger en stor del av vår framgång. Däremot har detta skett med både röda och blåa regeringar sedan mitten av 1980-talet.

  16. Edward Riedl

    Svar till Arne (2012-03-25 10:22)
    Sverige är ett litet exportberoende land. Att inte se vad som händer i omvärlden och sätta i relation skulle bli direkt felaktigt. Däremot är det glädjande att se att vi klarat oss bättre än andra länder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.