Edward Riedl (M)

Betygsinflationen måste hanteras

I Sveriges radio går nu flera lärare ut och berättar att de upplever press att sätta högre betyg än eleverna är värda. Till viss del är detta inget nytt problem. Däremot finns skäl att vara mer observant eftersom generös betygssättning kan bli en del i konkurrensen mellan skolor. Detta är inte en acceptabel utveckling.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. lf

    Betygspress är inget nytt problem förvisso.
    Förr i tiden visste man åtminstone vilka som satte press på rektorer och annan skolledningspersonal.Det var överklassens föräldrar.Där har jag nog en erfarenhet som du inte har.
    Du kan väl berätta vem som sätter press idag.
    Fel betygssättning är skapat av den konkurrensutsättning som idag är, konstaterar Riedel.Det finns säkert fler avarter.
    Edward Riedel ser problemen men inte lösningen.

  2. Jan-Erik Vahlström

    Denna utveckling borde du faktiskt ha förutsett men när konkurrensutsättningen går före allt annat så blir det dessa avarter. Inte bara felaktiga betyg utan generösa utdelningar till friskolornas ägare. Notan står vi skattebetalare för. För sent skall syndarn vakna.

  3. Edward Riedl

    Svar till lf (2012-03-27 12:18)
    Jag inser att alla olika modeller och system skapar sina avarter som vi ständigt måste hantera. Att blunda för bristerna i det man själv tror på skapar bara problem på sikt.

  4. Edward Riedl

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-03-27 14:55)
    Nu tror jag du drar på större växlar än vad som är befogat. När det gäller skolan handlar det i grunden om att få så mycket bra skola som möjligt för våra gemensamma skattepengar. Jag tror mångfald är en viktig del för att klara detta. Men jag är inte blind för de utmaningar vi står inför.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.