Edward Riedl (M)

Vad är politisk handlingskraft?

Just nu driver flera olika media tesen att alliansregeringen inte är tillräckligt handlingskraftig. Både socialdemokratiska och borgerliga ledarsidor stämmer in i denna kör. Intressant att notera att de jämför med det höga reformtempo Sverige hade under alliansens första år vid regeringsmakten då de faktiskt kritiserade regeringen för alldeles för högt reformtempo. Media och ledarskribenter är svårt att hålla nöjda kan jag bara konstatera. Tack och lov är det inte alliansens mission att göra dessa proffstyckare nöjda. Istället är vårt uppdrag att bedriva en politik som lägger grund för människor att kunna leva goda liv. Det innebär att nya lagar och politiska förändringar inte alltid står överst på listan över det medborgare önskar sig. Ibland är människor jag möter faktiskt nöjda bara de vet vad som gäller framgent. Långsiktighet och trovärdighet i politiken uppskattas faktiskt ibland mer än nya politiska förslag. Det må låta tråkigt för ledarskribenter som då får mindre att skriva om.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

8 kommentarer

 1. Leif

  Du får 1000 kronor av mig om du följer med hem till en kompis jag har som är sjukskriven sen många år och säger ”Istället är vårt uppdrag att bedriva en politik som lägger grund för människor att kunna leva goda liv” och sedan står och tar den skit du kommer att få.

 2. lf

  Förr lät det minsann inte så.Då sög du till allt positivt som skrevs av de så kallade ”proffstyckarna”.
  Men nu då ni ifrågasättes då kan man bortse från dessa obehagliga varelser.
  Jag gratulerar till striden med massmedierna.
  Vinner du den då har du vunnit en storseger.

 3. lf

  Vad som är politisk handlingskraft det är att styra politiken dit människorna vill.
  Du vill styra politiken dit som människor vill.Vad vet du om de som människor som lever på gränsen till fattigdom.Men de är inte de som ni prioriterar.
  Skall de också leva ett gott liv.
  Du har ingen förankring i underklassen därför förstår du inte deras problem.
  Eran politiska handlingskraft är att rika blir rikare och då blir Sverige rikare.Vilken synism .
  Jag har länge velat ställa frågan till dig?
  Vad betyder solidaritet för dig?

 4. Krister Klermalm

  Handlingskraft, ja det är frågan om det ska råda humantär välfärd eller omänsklig försörjning.

  http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.tv4play.se%2Fnyheter_och_debatt%2Fnyheterna_boras%3Ftitle%3Dtar_sig_inte_ur_sangen_-_men_anses_fullt_arbetsfor%26videoid%3D2174895%26utm_medium%3Dsharing%26utm_source%3Dfacebook%26utm_campaign%3Dtv4play.se&h=FAQE8_3EOAQE_V1R4T3LoUPMSl_rz1Kvq8bhOkKIJlhMVvA&enc=AZOJ1tZqZUgd3jwxyQPA4gBbLqAJGCAbpqBRPLyn2zDqjLouLzCy4HWmTlvoVI-NZ9fLkqbQ-D7qyf4x5-1mKjS_

 5. Edward Riedl

  Svar till Leif (2012-03-28 10:02)
  Jag träffar människor utan att ta betalt för det. Du är hjärtligt välkommen att besöka mig på biblioteket när det är öppet för alla som vill komma och prata politik. Jag är även öppen för andra förslag.

 6. Edward Riedl

  Svar till lf (2012-03-28 15:39)
  Jag tror ingen vinner genom att bråka med media. Däremot kan det ibland vara bra att problematisera lite mer vilket jag gör på min blogg.

 7. Edward Riedl

  Svar till lf (2012-03-28 18:48)
  Vi har nog i grunden relativt stor samsyn kring vad solidaritet är och hur politiken bör bedrivas för att nå dithän. Skillnaderna mellan höger och vänster i Sverige är relativt liten när det gäller grunden i våra trygghetssystem. Vi pratar gradskillnader. inte systemskiften som du och andra på vänsterkanten försöker påstå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.