Edward Riedl (M)

Övermänniskor i politiken efterfrågas

Ibland blir jag helt förbluffad över synen på vad politiker ska vara och vad de förväntas kunna utstå. Den enkla sanningen är att politiker är vanliga människor som till slut kan få nog och helt enkelt inte längre orkar utsätta sig för vad det faktiskt innebär att stå längst fram. De allra flesta politiker är ärliga, empatiska och ägnar större delen av sin vakna tid för att göra ett gott jobb åt sina uppdragsgivare – Folket. Det innebär inte att politiker inte ska granskas. Men det innebär faktiskt att en människa som valt att stå till folkets förfogande också kan välja när det är nog.

Aftonbladet skriver att fd försvarsminister Sten Tolgfors (M) är ynklig och vek som inte orkar längre. Jag såg för en tid sedan komikern Björn Gustavsson och hur han for illa av att vistas i den mediala hetluften. Genom uppmärksamheten i melodifestivalen slog han för några år sedan igenom stort. Han bröt ihop psykiskt och det har tagit flera år för honom att återigen närma sig det gamla livet. Tänk om aftonbladet hade varit lika medkännande med honom eller andra personer som inte längre orkar att vistas i den tuffa mediala miljön av idag!

Jag kommer personligen att sakna Sten Tolgfors som en av mitt partis främsta företrädare. En ärlig, empatisk och mycket arbetsam person. Jag hoppas han får välförtjänt vila och i en eller annan form återkommer.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

10 kommentarer

 1. Tommy

  Jag tror inte att Aftonbladet tycker att han som människa är feg och ynklig. Däremot påstår Aftonbladet att det är fegt och ynkligt att skylla på att barnen farit illa av ett ”mediedrev”. För det har han gjort. Och det är – faktiskt – fegt och ynkligt. Hans familj har ju inte överhuvudtaget berörts i rapporteringen.
  Så nån efterfrågan på övermänniskor finns inte. Däremot är det ju knappast, tråkigt nog, överraskande att en yrkespolitiker håller en annan yrkespolitiker – och dessutom partikamrat! – bakom ryggen. Kan man läsa innantill förstår man vad man som menades i Aftonbladets artikel.

 2. Karl

  ”Sten Tolgfors som en av mitt partis främsta företrädare.”!!

  Riktigt så illa är det väl inte?

 3. Isak

  Under dom senaste åren så har tiotusentals vanliga knegare
  ”gått in i väggen eller bränt ut sig”. Herr Riedl och den
  Moderatledda regeringen har inte visat något större med-
  lidande för dessa personer. Att man skulle behöva tycka
  extra synd om Tolgfors bara för att han är politiker har
  jag väldigt svårt att förstå. Kan bara hoppas att han nu
  inte själv behöver smaka på den Moderata medicinen med
  att bli utförsäkrad och utan försörjning.

 4. Cyréne

  Hej!

  Ur bra skrivet, du har så rätt…..

  Media och jornalistiken är bra och att det skrivs samt att jornalister plockar fram allt bra, dåligt, orättvisor, och gräver i det som är nödvändigt. Men att angripa någon personligen, då är det botten…..Hälsar Cyrene

 5. Edward Riedl

  Svar till Tommy (2012-03-30 12:12)
  Tråkigt att du inte kan förstå förstå att hela situationen givetvis påverkar hela hans familj – även om de inte berörs i rapporteringen.

 6. Edward Riedl

  Svar till Isak (2012-03-30 16:26)
  Nu är skillnaden att jag aldrig påstått att vi offentligt ska förnedra de som inte orkar. Tvärtom bör de få allt stöd och all hjälp för att komma tillbaka igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.