Edward Riedl (M)

Handel med diktaturer skapar tusentals jobb i Sverige

Ibland blir debatten i Sverige riktigt naiv. När det gäller handel med diktaturer reagerar de flesta mycket kritiskt. Men ofta glömmer vi bort med vilka länder vi faktiskt idkar handel. Det var därför glädjande att statsminister Fredrik Reinfeldt var mycket tydlig i veckan när flera oppositionspartier ville stoppa handel med diktaturer. för faktum är att svensk ekonomi skulle raseras av ett sådant beslut. Dessutom försvinner inte diktaturerna till följd av att vi slutar handla med dem ensidigt från svensk sida. Det är nog dessutom så att handel och mänskligt utbyte i förlängningen är det bästa sättet att skapa välstånd och demokratiutveckling i andra länder.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Mats

  Bra rutet Edward! Vi svenskar är i många sammanhang är fullständigt blåögda och naiva.

  Var det något av oppositionspartierna som även föreslog att vi skulle bojkotta allt som är tillverkat i Kina? Detta borde ju bli konsekvensen om vi skall ”stoppa handel med diktaturer”.

  Då blir det inte mycket kvar.

  Faktum är att jag hade aldrig kunna skriva detta inlägg i såna fall. Och inte hade någon av de rödgröna kunnat ”twittra” eller blogga heller..

 2. lf

  Ibland och icke så ofta är du riktigt naiv Edward Riedel.Men vad jag förstår så vill du med dina inlägg försöka att beskriva svenska folket som naiva.Det är en mycket farlig väg.
  Du beskriver det som att Sverige står och faller om vi inte levererar material och tjänster till diktaturstater.
  Jag har aldrig varit med om sådant utspel.Självklart kan vi exportera varor och tjänster till diktaturstater.
  Men diskussion gäller ju om vi skall levera vapen och teknologi till diktaturer,för att de skall kunna utöva press på sina medborgare,som vill ha mänskliga rättigheter.
  Någonstans finns en gräns och den går i Said-Arabien.
  Om vi Sverige vill ha trovärdighet då det gäller de mänskliga rättigheterna då måste vi svälja förtreten och utbilda människor till andra jobb.

 3. Edward Riedl

  Svar till lf (2012-03-31 17:57)
  Sverige har ett bra regelverk med bred politisk förankring. Så länge vi följer detta riskerar vi inte det du felaktigt påstår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.