Edward Riedl (M)

Att få rösta

Eurovisonsslagerfestifalen visar det orimliga i att vissa länders befolkningar in tävlingen får rösta på vilken låt som är bäst i Europa samtidigt som de inte får rösta på vem som ska styra landet. För länder som vill ha nära kontakt med omvärlden är det i längden helt orimligt att inte låta medborgarna i fria öppna val bestämma vem och på vilket sätt man vill att landet ska styras.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Uffe N

    Det är så du tycker, och jag håller med dig.

    Men de som styr sina länder som envåldshärskare tänker nog lite annorlunda: frågan om vem som skall vinna ESC2012 är trivial, och spelar ingen större roll. Att styra ett land är däremot väldigt svårt, och folket är för dåligt insatta i frågorna för att man skall kunna överlämna ansvaret till dem. Hur skall folket kunna fatta rätt beslut när de inte kan komma överens? Hur skall folket ens kunna komma överens när de inte ens diskuterar politik?

  2. Edward Riedl

    Svar till Uffe N (2012-05-28 12:34)
    Jag är lite osäker på vad som är din slutsats. Min är iallafall att alla människor borde ha rätten att bestämma vem som ska styra landet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.