Edward Riedl (M)

Bankernas räntemarginaler

Idag går SEB:s Annika Falengren ut och meddelar att hon tror på högre bolånemarginaler. Detta i ett läge när bankernas räntemarginaler redan ökat kraftigt och bankerna gör miljardvinster. Dessutom har de svenska storbankerna Europas högsta avkastning på det egna kapitalet. Att i det läget varna för ännu större räntemarginaler från banksektorn är rent provecerande. Det är viktigt att regeringen nu kraftfullt förklarar att detta är helt oacceptabelt.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. ceko

  Bravo Edward, så skall det låta. Om man inte får stopp på dessa ”vinsthungriga vargar” kommer Sverige att gå under och det ganska snart. Men för den vanlige bankspararen finns en sak att göra, som skulle svida för bankledningarna, och det är att istället för att bankspara så gå över till att köpa aktier på Stockholms-börsen. Efter några veckor skulle affärsbankerna krypa till korset, var så säker.

 2. lf

  Men Edvard nu får det väl ändå vara nog.I flera år har ni talat om detta.Anders Borg har gång på gång tagit upp problemet,även du.
  Bankerna skrattar åt er.
  Att gång på gång ta upp ett problem utan att vidta åtgärder visar väljarna vilken handlingskraft ni har.
  Jag hoppas att du nu slutar att blogga om detta som ni inte klarar av.

 3. Edward Riedl

  Svar till lf (2012-05-31 18:33)
  Till skillnad från vad du påstår har vi gjort en hel del för att tuffa till reglerna. Både nationellt och genom att påverka i Europa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.