Edward Riedl (M)

Valfrihet för moderater

I förra veckans partiledardebatt förklarade statsminister Fredrik Reinfeldt (M) skillnaden mellan vad moderater menar med valfrihet efter en attack från vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt om vad vänsterpartiet menar med valfrihet. Statsministern förstod att valfrihet för vänsterpartiet är när kommunpolitiker får bestämma vilken äldreomsorg kommuninvånarna ska ha. Samtidigt påpekade han noggrant att valfrihet för oss moderater handlar om att enskillda med sina anhöriga ska kunna välja äldreomsorg. Där har ni skillnaden mellan valfrihet för moderater och vänsterpartister.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

13 kommentarer

 1. Lennart

  Jag ger dig rådet att gå till Youtube och där söka på ”Bengt Göransson”: Då kan du klicka dig till hans mycket kloka ord om frihet från valfrihet. Kort sagt har valfriheten sina begränsningar…

 2. ceko

  Jag förutsätter att Du menar att de privata bolagen som skall bedriva äldreomsorg också bygger upp egna fastigheter och inte skall bedriva äldreomsorg i kommunernas fastigheter. Syftet med vad Reinfeldt också vill är väl att rika och förmögna inte behöver beblandas med andra boende. Klasskillnad heter det.

  Uppdrag granskning visade från några privata boenden där man hängde upp våta blöjor för att torkas och återanvändas. Det förekom mera felaktigheter också. Så blir det när vinstintressena kommer in på arenan. Och bolagen är registrerade i utländska skatteparardis och dit går vinsten.

  Då är det bättre med kommunpolitiker.

 3. lf

  Jag förstår nog att moderater kan skaffa sig valfrihet.
  Man har kontakter och man har pengar.
  Jag förstår också att moderater väljer den bästa vården,den bästa omsorgen och den bästa skolan.
  Men då kommer frågan:Vem tycker du skall välja det som inte är så bra?

 4. lf

  Denna blogg är det ultimata beviset hur moderaterna vill dra isär samhället.
  Vi äldre har upplevt ett samhälle där brukspatronerna styrde det mesta och delade samhället i vi och dom.Tack och lov kunde socialdemokraterna i egenskap av politisk makt styra samhället till ett solidariskt samhälle,där alla fick en chans att utvecklats.
  Moderaterna har nu möjligheten att välja vård och omsorg m,m.
  De fattiga,de sjuka och arbetslösa,vad har de för möjlighet?
  Om du skall vara trovärdig så skall du komma med en lösning för dessa att få den bästa vården.
  Sen tycker jag att du skall bestämma dig för att svara på kommentarer eller ej.

 5. Staffan Dahlberg

  Om det endast finns privat äldreomsorg och jag vill ha kommunalt ägd äldreomsorg.Men om jag måste välja den privata äldreomsorgen, är det då valfrihet? (tveksamt).

 6. Edward Riedl

  Svar till lf (2012-06-17 14:14)
  Poängen med vår valfrihetspolitik är att alla kan välja. Även om man inte har egna pengar. Alla har möjlighet att välja kommunalt boende.

 7. Edward Riedl

  Svar till Staffan Dahlberg (2012-06-17 19:45)
  Var i landet finns det endast privat äldreomsorg? Ingenstans. Däremot finns det ibland inga privata alternativ för de som vill.

 8. lf

  Ja,vet du vad Edvard jag har också svårt att förstå hur du drar dina slutsatser,och det är tydligen flera än jag som inte gillar er politik.Jag ser inte många kommentatorer som står på din sida.Men å andra sidan,
  vad bryr det dig.
  Nu har det kommit en utredning från försäkringskassan som visar hur de sämst ställda har fått det successivt sämre under er regeringstid.
  Men det är ju förmodligen inte dina väljare,så varför bry sig.

 9. lf

  Ja,det är ju en sanslös kommentar som du nu framför.Om man inte har några pengar då kan man välja kommunalt boende.
  Förstår du vad du själv säger.
  Jag har aldrig varit med om ett uttalande som så klart skiljer de fattiga från de rika.
  Tala om att ha svårt att förstå.

 10. Edward Riedl

  Svar till lf (2012-06-20 20:10)
  Jag hoppas innerligt att du inte ens tror på det som du skriver. Då blir jag verkligen rädd.

  LOV som vi infört innebär att alla har möjlighet att välja mellan privata och offentliga boenden i nästan alla kommuner. Problemet är fortsatt vissa S-kommuner som inte vill att deras medborgare ska kunna välja. Sedan följer skattepengarna dit den äldre och dess anhöriga väljer.

  Hur du kan komma till den slutsats du gör är obegripligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.