Edward Riedl (M)

Bidragstagare ska kunna arbeta

Jag tycker det är bra att regeringen nu ska jobba fram ett förslag där bidragstagare inte per automatik ska förlora sitt bidrag om de börjar arbeta så smått. Det är givetvis inte enkelt att ta fram en sådan modell. Men det är samtidigt nödvändigt att det alltid ska löna sig att jobba för människor. Även om det bara handlar om någon timme i veckan. Det är en viktig del i arbetet med att fortsätta stärka arbetslinjen.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

14 kommentarer

  1. kerstin edholm

    Bäste moderat!
    Du har tid med båtrenovering och pengar till det, samt råd med långresa med familjen, vet hut….. då du propagerar om arbete det är tackvare såna som dig det finns så många ofrivilligt arbetslösa.
    Byt med en arbetslös en månad eller gärna två så kanske du hade lite mera, OM EMPATI.

    Fattig pensionär.

  2. Krister Klermalm

    Förtydliga dig vad är bidragstagare. Som oftast slår ni moderater ihop till bidrag även med de som går på a-kassan eller via sjukförsäkringen. Den som vill köra rätt för sig blir som straffad idag i de olika välfärdssystemen av att göra något åt sin situation. Varför inte förenkla regelverken human enhetligare och få till ett mer rättssäkrare direktiv för enskilde.

    Försörjningsstödet är just ska vara ett tillfälligt stöd som dock för många är det kontinuerligt av att inte kunna få sig ett arbete av olika skäl som de inte kan rå på att inte kan ta sig ur det. Dessa ser som bidragstagare också trots deras maktlöshet, vars vissa hacka på dessa med onödiga krav, för problemet ligger inte hos dessa utan utanför deras kontroll faktorer.

  3. John Viktorsson Lycksele

    Men att ta fram en så enkel sak som att begränsa lönegarantin som det så fint heter när det gäller Riksdagspolitiker , det är omöjligt . Eller tycker du att dom ska gå år efter år utan att söka jobb. Har nyss sett TV om dessa drönare , å det är inte lite många som lever på bidrag . Vad ska vi göra åt det ? Men det har du väl ingen åsikt om .

  4. Bertil

    Finns säkert en baktanke med att sätta bidragstagare i arbete
    och ej minska bidraget.
    Ett sätt är att låta bidraget vara stillastående och inte följa med inflationen därmed så kommer de med försörjningsstöd hela tiden jobba för en lön ersättning som endast knappt går överleva på,

    Detta innebär att högre avlöande kan ta för sig högre löner utan att inflationen stiger.

    Så lita inte på högerns tanke gällande detta.

    Jov´bba ska inte utföras om inte priset för arbetet går leva på samt sätta en guldkant i livet.

    Om det understiger det kravet ska de sociala skyddsystemen vara så pass tilltagna att jobb till underpris inte sker.
    En sådan variant skulle stärka arbetslinjen, och det lönsamma i att arbete.
    Därmed skulle jobbskatteabvdrag med automatik kunna slopas.

  5. Edward Riedl

    Svar till kerstin edholm (2012-07-13 13:59)
    Nu tror jag du missförstått något. Jag har skrivit om min dröm. Det är tyvärr inget jag haft tid eller möjlighet till. Däremot blir jag beklämd av din avundsjuka mot det du trodde jag hade möjlighet till.

  6. Edward Riedl

    Svar till John Viktorsson Lycksele (2012-07-13 22:21)
    Min uppfattning är att det ska löna sig för alla som inte arbetar att arbeta även om det bara är enstaka timmar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.