Edward Riedl (M)

Obegriplig tragedi

Har precis läst om det ofattbara i USA där en ensam galning har skjutit ihjäl en massa oskyldiga på en biograf. En av de döda i Denver var en 6-åring som aldrig fick börja leva sitt liv. En annan skadad var en 3 månader gammal bebis. Vad som får en människa att begå sådana obegripliga handlingar är svårt att förstå. Förhoppningsvis kommer han aldrig att få möjligheten att vistas ute bland andra människor igen. Något annat än livstid borde inte vara aktuellt.

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

  1. Vapenlobbyn har ett stort ansvar

    Helt obegripligt hur nån kan begå en sådan massaker på oskyldiga.
    Den liberala hållningen till skjutvapen i USA underlättar dock för dessa galningar. Länder med en mera restriktiv hållning till skjutvapen har inte tillnärmelsevis samma frekvens av galningar som dödar oskyldiga.
    Frihet till varje pris kostar.
    Straffet ska naturligtvis vara livstids fängelse men för att verkligen komma åt dessa galningar är inte ett högt straff lösningen (fungerar inte nånstans), utan begränsa tillgången till vapen.

  2. John Viktorsson Lycksele

    Icket obegripligt , när man har en sådan vapenlagstiftning i USA där man kan gå in på en vapenaffär å söka vapenlicens på vapen som är till för att döda människor (militärvapen). Dagen efter kan du hämta ut vapnet . Å dessutom kan vilken galning som helst få dessa vapenlicenser.Resultatet talar tydligt. Republikanerna försvarar rätten till vapen. När Toka Styr.

  3. lf

    Du tycker det är en obegriplig tragedi,det tycker jag också.Men då man ser hur USAs vapenlagar är utformade så händer detta gång på gång.
    Du får nog offra krut på att förändra och kritisera deras system.Men där ser man dig aldrig i debatten.

  4. Edward Riedl

    Svar till John Viktorsson Lycksele (2012-07-20 20:39)
    I sak tror jag vi har samma syn på vapenlagstiftningen i USA. Däremot kan jag bara konstatera att det inte verkar spela någon roll om det är demokrater eller republikaner som styr i USA när det gäller vapenlagstiftningen.

  5. Edward Riedl

    Svar till lf (2012-07-20 21:53)
    Deras vapenlagar bär givetvis en del av ansvaret. Men även stor fattigdom och stora sociala klyftor bidrar säkert en del också. Förklaringarna är som oftast många till varför det ser ut som det gör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.