Edward Riedl (M)

Mer pengar till de som jobbar

I VF hade jag inne en artikel om jobbskatteavdraget. De som jobbar ska ha mer pengar i plånboken. Det är en del i arbetslinjen. Det gynnar de som jobbar men innebär också att fler får chansen till ett eget jobb. Enligt regeringens beräkningar handlar det om minst 70 000 nya jobb till följd av jobbskatteavdragen.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

10 kommentarer

 1. Fattiglappen men Stolt

  Varifrån ska dom pengarna tas ifrån? Igen, ifrån oss som inte kan jobba längre? När är det dags att vi, sjukpensionärer och utförsäkrade, ska kunna få en dräglig tillvaro? Min kropp är slut efter många år efter att ha jobbat tungt. Värk varje timme, varje dag. Mediciner och läkarbesök måste planeras månader i förväg för man ska ha råd. Akta om jag måste in på en akut tid, då kollapsar min ekonomi totalt. Vissa månader är jag beroende av snälla medmänniskor för att ha mat på bordet. Soc hjälper inte till heller. Så jag undrar, är inte jag värd att kunna få det bättre och inte sämre som det är i dag? Efter 20 år som sjukpensionär så VET jag att jag har fått det sämre med er M och Alliansen vid makten. Inget ni kan skylla S för. Detta är fakta!

 2. lf

  Tillhör du de som anser sig jobbar.
  Kan du då inte för anständigheten skull tala om vad du tjänar på jobbskatteavdraget.

 3. Ante Johansson

  Förutsättningen för att jobbskatteavdraget, sänkt A-kassa och diffrensierad A-kasseavgift ska ha gett fler jobb är att reformerna påverkat lönebildningen så att lönerna stigit långsammare. Lägre löneökningstakt ger fler jobb.

  Arbetsmarknadsdepartementet (IFAU) håller på att undersöka hur mycket reformerna har hållit nere lönerna. Vi får väl se vad dom kommer fram i sin parrort ”Effekter på lönebildningen av arbetsmarknadsreformerna 2007–2009” Dnr:
  134/2010.

  Regeringen har tidigare fått kritik av Lars Calmfors för att man inte informerat medborgarna att jobbskatteavdraget är tänkt att hålla nere lönerna och därmed ge fler jobb. Denna brist på information kan ha lett till att reformen blivit mindre effektiv.

  Konstigt att du Ridl redan vet att jobbskatteavdraget gett 70 000 jobb när arbetsmarknadsdepartementet säger att inga empiriska studier är ännu gjorda!

 4. lf

  Du pratar om regeringens beräkningar som om det är deras beräkningar som skall styra politiken.Regeringen är ju part i målet.
  Det finns enligt du bara fel i andras åsikter.
  Man kanske du måste tona ned dig lite.
  Om du använder bloggen för att föra en dialog med presumtiva väljare då har nog ditt budskap varit förfelat.Jag tror nog ingen storbloggare fått så mycken kritik på bloggen.
  Möjligheten att återväljas 2014 är försvinnande liten.

 5. Edward Riedl

  Svar till Fattiglappen men Stolt (2012-07-24 06:25)
  Vi delar inte grundsyn. Jag menar att pengarna de som arbetar ihop tillhör just dem som arbetar ihop dem. Sedan beskattar vi deras inkomster för att ha en god gemensam välfärd. Genom att låta de som arbetar behålla lite mer av det som de arbetat ihop kan knappast vara att ta från de som inte arbetar. Det visar våra grundläggande skillnader i utgångspunkt.

  Däremot har vår politik gjort att fler jobbar och betalar skatt. Vi har Europas starkaste ekonomi. Det möjliggör att vi kan ha den mest omfattande generella välfärden i hela världen. Så hänger allt ihop.

 6. Edward Riedl

  Svar till lf (2012-07-25 19:00)
  Det var din prognos vid valet 2010 också. Både när det gällde mig och alliansen. Jag får helt enkelt hoppas att du får fel igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.