Edward Riedl (M)

Svensk ekonomi står starkt när det blåser i omvärlden

Med alliansregeringen och finansminister Anders Borg (M) vid rodret fortsätter svensk ekonomi att uppvisa styrka och trygghet i en mycket orolig värld. Självklart är vi inte immuna mot stora konjunkturnedgångar i omvärlden när vi har en så pass stor exportsektor. Men faktum är att Sverige sticker ut i positiv bemärkelse med låg statsskuld, ordning och reda i de statliga finanserna och goda möjligheter att möta framtida kriser. Det är tur att vi inte lyssnat på den politiska oppositionen i Sverige som hela tiden ändå sedan 2008 när finanskrisen slog till velat elda på ekonomin med lånade pengar. De länder som valde den strategin har inte varit lyckosamma.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

7 kommentarer

 1. Ante Johansson

  Tyvärr har dom privata skulderna stigit kraftigt i Sverige. Vi har tom fått kritik av IMF för detta. I början av 2011 låg vi på samma nivå som Grekland när det gäller total skuldsättning ca 300 procent av BNP. I privata skulder ingår även företagens skulder.

  Tittar vi bara på privatpersoners skulder så är Sverige ett av Europas mest skuldsatta folk. Detta gör att våran ekonomi är skör trots att statens finanser är riktigt bra.

 2. Max

  Sveriges ekonomi står stark, men till vilket pris? Ni har demonterat väldfärden, sålt ut svenska statliga företag till vrakpriser och låtit riskkapitalister tjäna grovt på det som byggts upp med skattepengar, ni har knuffat ut sjuka människor i arbetslöshet, utförsäkring och fattigdom, ni har förstört äldrevården, ni har förstört sjukvården.

  Värst av allt är att ni har förstärkt politikerföraktet hos folket med flera tusen procent! Ingen litar på politiker längre, och det är ert fel!

 3. Manne N

  Jag har provat Anders Borg metod i min familj. Barnen har fått en halverad budget för kläder och, eftersom de inte arbetar, så har jag halverat deras måltider. Mer till de som arbetar!

  Ta mig tusan, det funkade. Vår familj har fått en mycket starkare ekonomi. Tack moderaterna och Anders Borg för det fiffiga tipsen.

  Visst har barnen det lite sämre, men vi har fått råd att köpa en fin lite stuga! Vi har låga skulder, ordning och reda i finanserna och goda möjligheter att möta framtida kriser.

 4. Edward Riedl

  Svar till Ante Johansson (2012-07-25 08:30)
  Det finns skäl att se på privat skuldsättning också även om det inte ser ut att vara något större problem i Sverige. Men regeringen följer frågan.

 5. Edward Riedl

  Svar till Max (2012-07-25 08:41)
  Tvärtemot vad du påstår har förtroendet för politiker ökat de senaste åren. Men din tilltro till politiker kan givetvis ha minskat flera tusen procent.

 6. Edward Riedl

  Svar till Max (2012-07-25 08:41)
  Tvärtemot vad du påstår har förtroendet för politiker ökat de senaste åren. Men din tilltro till politiker kan givetvis ha minskat flera tusen procent.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.