Edward Riedl (M)

Rubriker som missleder läsarna

När media sätter missledande rubriker skadas kortsiktigt de som drabbas av dem oavsett om det är personer eller föreetag som drabbas. Långsiktigt skadas däremot tilltron till media som kanal för nyhetsrapportering och därmed också demokratin. Nu senast var det DI som satte rubriken "Hon ljuger på söndagar" till en artikel med Magdalena Andersson (S). I en öppenhjärtlig intevju berättade hon att hon på söndagarna kan ligga i soffan och tänka att hon ska ta tag i trädgården på måndagen utan att sedan göra det. Rubriken var alltså inte lögn men faktiskt direkt missvisande. Det är enligt mig dålig journalistik även om socialdemokrater utsätts för det.

Läs artikeln här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Petter

  Bra herr Riedl!

  Media behöver sig en känga både nu och då. Kanske växer mediafolket då upp och börjar ta till sig kritik som vuxna.

 2. Martin

  Edward Riedl ska akta sig för att kasta sten i glashus. Hans egen bloggrubrik ”Sänkt restaurangmoms skapar nya jobb” är en ful och medveten lögn. Alla forskare är ense: Man kan inte tvärsäkert slå fast att moms-sänkningen har skapat nya jobb – och detta vet naturligtvis Riedl.

 3. Edward Riedl

  Svar till Martin (2012-07-26 22:19)
  Att reformen skapat fler jobb tror jag få säger emot. Sedan kan man alltid diskutera hur många då det inte är en exakt vetenskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.