Edward Riedl (M)

IMF-chefen vill se en europeisk bankunion

IMF-chefen, Christine Lagarde, vill se en europeisk bankunion. Ur hennes perspektiv är detta givetvis bra då problemen kortsiktigt skulle minska för de skuldtyngda länderna i Europa. Frågan är varför välskötta länder som Sverige och Tyskland ska garantera överta skuldbördan förskuldtyngda länder som Spanien, Italien och Grekland och deras misskötta banksystem. Jag ser ingen rimlig förklaring till varför vi ska göra det.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Max

    Så gå ur EU? Det var trots allt ni borgare som var en drivande kraft för att gå med i EU i början på 90-talet, så då får ni välja – antingen blir Sverige våldtagna och tvingas betala för att andra länder inte kan sköta sin ekonomi eller så går man ur EU fort som bara den.

    Ni kan inte ha det halvvägs. Som det är nu tror ni att den här delvisa omskärelsen kan fortgå. Skit eller kliv av pottan, så heter det.

  2. Petter

    Om svenska banker skulle behöva tillskott från farbror staten så förstatligas bankerna. Så varför ställer inte vi krav på att få överta spanska (och andra) banker när vi lånar ut pengar för att rädda dem?

    Krisar era banker? Ok, Sverige går in och räddar dem. Men då tar vi över ägandet också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.