Edward Riedl (M)

Tillväxtverkets kalas med skattepengar

Tillväxtverket har festat upp miljontals skattekronor enligt aftonbladet. Självklart måste myndigheter precis som företag kunna bjuda på middagar och annat. Jag är inte heller emot att det också bjuds på alkoholhaltiga drycker vid vissa tillfällen. Men samtidigt så ska myndigheter kunna både förklara och försvara sin verksamhet inför medborgarna. Om det stämmer, som aftonbladet visar, att man nu måste göra sig av med personal på myndigheten efter att ha festat upp allt för mycket pengar så har ledningen brustit i omdöme. Det gäller för dem att snabbt förändra sina former och återvinna förtroende.

Edward Riedl (M).

20 kommentarer

 1. L N

  Att rasera ett förtroende är fort gjort som att bli strömlös ett ögonbliksverk. Att bygga ett nytt kan ta hur lång tid som helst.
  Allt som finanseras av allmänna medel Måste vara i
  förtroende dom som inte kan hålla fingrarna i styr
  tappar snart allt. Man skall vara medveten om att folk ser
  och hör i det dagliga livet om vad som händer stort som smått.
  Tala är silver tiga är guld.

 2. Leif Berglund

  De är väl bra att någon utnyttjar den sänkta krogmomsen så att det blir nya jobb in den branschen, tillväxt…

 3. Nisse

  Rekommenderar att andra statliga myndigheter, som Arbetsförmedlingen och Försvaret också kunde kontrolleras. Också här förekommer representation för höga skattemässiga belopp och alkohol ingår ofta. Det är märkligt då webbmöten kan ersätta många dyra evenemang.

 4. G Lindmark

  Vore det inte bättre att de som sitter som ansvariga får lämna jobbet. Begriper de inte att detta är fel så är de inte kompetenta att sköta denna verksamhet.

 5. MR

  Då man läser DN idag så låter det mer som en medveten förskingring av skattemedel. Man sysslar med bokföringsknep som gör att lyxmiddagar bokförs som seminariekostnader.
  Kriminella handlingar i mina ögon och hur förtroendet ska ökas efter sånt har jag svårt att förstå.
  Istället är det dags att ni borgare städar rent i ”eran” myndighet ni skapade 2009. Polisanmälan och avsked vore en bra början.
  Viktiga väl fungerande myndigheter som arbetslivsinstitutet la ni borgare ner under 2007 och högkvalitativ forskning om arbetslivet stoppades. Därmed riskerar forskning om löntagarnas arbetsförhållanden, arbetsmiljö och arbetsskador att tystas. Arbetsmiljöverkets anslag har skurits ner med ca: 30 % vilket innebär bland annat färre arbetsmiljöinspektörer som ställer krav på arbetsgivarna att ta itu med riskerna för liv och hälsa på arbetsplateser.
  Man funderar hur ni borgare tänker när ni lägger ner de för arbetstagarna viktigaste myndigheterna?

 6. MR

  Intressant läsning om de obefintliga regler ni borgare införde 2007 angående myndigheters representation.

  http://www.dn.se/ekonomi/festen-far-kosta-vad-som-helst

  Visst håller du med om att man snarast måste införa ett regelsystem för dessa skojare? Nödvändigt för att återskapa nån form av förtroende för dessa skojare.
  Begränsa deras möjligheter till lyxmiddagar, sparesor med mera. Det är mycket bättre de koncentrerar sig på att sköta sitt jobb istället.

 7. Johny Alm

  En gnutta visdom är kanske på sin plats för Tillväxtverkets chefer, och kanske också andra statliga chefer?

  Jag kan rekommendera att cheferna i statlig förvaltning kommer till en ledardag nu i höst på temat – DEN VISE CHEFEN – det kostar i o f sig 3 990 Kr för en heldag, men det är väl värt pengarna.

  Vi kommer att vara på Burgårdens konferenscenter i Göteborg den 25 september (en kommunal gymnasieskola – alltså inget högklasshotell – men kvalitet ändå).

  Den 23 oktober är vi på Hillesgården i Klippan, ett mycket intressant projekt där ett kollektiv människor skapat en mycket intressant kursgård, ej ”högkostnad där heller, men mycket god kvalitet!

  Mer information på http://www.mirrorgate.se – varmt välkomna att sända hög som låg chef på denna intressanta ledardag – DEN VISE CHEFEN.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.