Edward Riedl (M)

Alliansen går framåt i opinionen

Allianspartierna går tillsammans framåt i den senaste opinionsmätningen av Yougov i september samtidigt som alla opisiotionspartier utan vänstern backar. Det är fortfarande långt kvar till valet 2014. Jag är övertygad om att väljarna kommer att kräva att veta hur ett tänkbart regeringsalternativ till alliansen skulle kunna se ut samt vad de skulle vilja driva för gemensam politik. Men än så länge finns det inget utmanande regeringsalternativ i Sverige utan fyra splittrade oppositionspartier och en stark samspelt alliansregering.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Själv tycker jag att det är bra att oppositionen INTE presenterar ett gemensamt regeringsalternativ, utan låter väljarna demokratiskt bestämma hur det ska se ut!
    Alliansen har ju vuxit på de små partiernas bekostnad, vilket skulle störa mej som ex centerpartist!

  2. Jan-Erik Vahlström

    Med en jämförelse med SIFO:s mätning från Juni till augusti ser det ut så här:
    Vänstern, Miljöpartiet, Moderaterna (under 1% och inom felmarginalen) och Sverigedemokraterna går framåt medan Socialdemokraterna, Centern, Kristdemokraterna backar. Kristdemokraterna fortfarande under 4% spärren och Centern farligt nära.

  3. Edward Riedl

    Svar till Jan-Erik Vahlström (2012-09-10 15:12)
    Vi kommer i brytningen att se mätningar som visar motsatta resultat beroende på när mätningarna genomfördes. Om det är ett trendbrott vi ser nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.