Edward Riedl (M)

Statens miljardvinster på bankgarantin

Många länder har gått in och tagit notan för krisande banker runt om i världen. Det har i praktiken inneburit att vinsterna i goda tider hamnar hos aktieägarna och förluster i dåliga tider tas av skattebetalarna. Från alliansregeringens håll var vi tydliga redan från början. I Sverige tar inte skattebetalarna förlusterna på det sättet. Genom det bankgarantiprogram som bankerna hade möjlighet att ansluta sig till har skattebetalarna i Sverige tvärtemot hur det sett ut i andra länder faktiskt tjänat pengar på krisen. Så här långt har staten tjänat 5,6 miljarder kronor. Innan programmen löper ut väntas suman växt till cirka 6 miljarder kronor. Så gör en regering som tar ansvar för skattebatalarnas pengar.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.